Leapsa culturala: Bucuresti

Mai mult decat binevenita a fost invitatia de a participa la un proiect care deja imi este drag, o leapsa culturala. Tema este foarte antrenanta si ne pune la contributie imaginatia, cultura generala si cunostintele referitoare la orasul in care locuim si obiectivele cultural-istorice din cadrul lui.

Pe scurt, trebuie sa recomand unui prieten care vine pentru prima data in Bucuresti, un obiectiv turistic care sa ii lase o amintire frumoasa despre Capitala Romaniei.

Pentru ca Bucurestiul este foarte bogat din punct de vedere turistic, mi-a fost practic imposibil sa aleg un singur obiectiv, doarece toate imi sunt dragi si au o particica din istoria Capitalei, m-am hotarat pana la urma asupra Muzeului Munincipiului Bucuresti, gazduit de catre un alt obiectiv turistic valoros: Palatul Suţu, amplasat in apropiere de Universitate (kilometrul 0 al Capitalei) mai exact pe strada I.C. Bratianu nr. 2. Muzeul este impartit in patru sali:  Salonul Rosu, Arheologie, Feudala si Sala Unirii.

In cadrul Muzeului, pe langa valoroase si unice exponate ale vremurilor apuse, gasim si un act emis in anul 1563, care reprezinta cea mai veche atestare a ,,administratiei Bucurestiului”. Un alt document valoros ce poate fi admirat aici este primul act ce atesta existenta Capitalei, emis de Vlad Tepes in data de 20 septembrie 1459.

De asemenea, prima Biblie tiparita in limba romana si sabia lui Constantin Brancoveanu, fac parte din vestigiile istorice expuse, alaturi de peste 50000 de fotografii, o impresionanta colectie de costume de epoca si planuri urbanistice, toate pastrate din vremea lui Bucur si pana in prezent.

Vizitarea muzeului este o experienta unica, asta si datorita amplasarii sale in cadrul Palatului Suţu, ceea ce ii da un aer de veridicitate si va da ocazia de a lua contact cu istoria Bucurestiului.

Ii multumesc lui Daniel Botea ca m-a nominalizat pentru a duce leapsa mai departe, iar bloggerii alesi pentru a ne incanta cu obiectivele turistice din orasele lor sunt : Radu pentru Timisoara si G.C.M. pentru Brasov.

 

2 thoughts to “Leapsa culturala: Bucuresti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.