Guest post : Zilele Babei

Suntem in martie. Au trecut deja 12 zile din luna. S-au dus si Zilele Babei dar asta nu inseamna ca a venit primavara. Furnicarul de oameni din primele 9 zile care trec prin semnul Babei Dochia ar zice contrariul. Multa agitatie, zarva, mese si vanzatori care s-au baricadat pe trotuar – asta am vazut.

Prima decada a lunii a fost obositoare. Lumea, ascunsa de frig in cutiile de chibrituri din blocurile gri a iesit sa sa se incalzeasca la soare. Anul asta Baba a fost darnica si permisiva, cu zile calduroase. Parcurile s-au bucurat de prezenta oamenilor, mici si mari, care s-au plimbat pe role, pe biciclete, cu patrupede ori pur si simplu pe jos.

De 1 martie am scapat rapid. O cutie de bomboane le-a indulcit pe numeroasele mele colege de birou . Pe 8 martie insa lucrurile au stat cu totul si cu totul diferit. Pe langa flori, domnisoarele/doamnele au fost indulcite si cu prajituri.  A fost o zi de rasfat :d.

Zilele Babei au trecut. Iarna insa a mai ramas. Temperaturile sunt unele de primavara insa natura trebuie sa mai astepte un pic pana cand se va asorta la verdele specific lunilor urmatoare. Nopti si zile cenusii, cu ceata ori ploaie isi fac aparitia. Oamenii fug iar in cutiile lor mici si asteapta zile senine, cu soare puternic si cu viroze respiratorii, diverse feluri de gripa, raceli. Nu in ultimul rand asteapta carnea de cal, Schengen-ul si cateva portii bune de circ politic.

Un material scris de Alex Pirlogea.

2 thoughts to “Guest post : Zilele Babei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.