Zambetul frumos incepe la stomatolog

Asa cum stiti, ar trebui sa vizitam medicul stomatolog de cel putin doua ori pe an. De ce? In primul rand pentru consult. Medicul o sa ne examineze in detaliu dantura si va vedea daca nu cumva au aparut fisuri sau carii, daca gingiile sunt in regula, daca sunt si alte semnale care ar trebui sa ne ingrijoreze. In cazul in care avem plombe ori implanturi, medicul le va verifica si ne va spune daca este cazul sa ne ingrijoram si daca este cazul sa intervenim asupra lor.

Nu ar trebui sa ne fie teama de stomatolog, ci ar trebui sa il vedem ca pe un ,,prieten” al danturii noastre. Cei care ati trecut deja prin durerile dentare stiti cat sunt de neplacute. De fapt neplacute este putin spun, oribile ar fi cuvantul mai potrivit. Daca intrebati persoanele care au avut dureri de dantura, or sa va spuna ca au fost cele mai mari dureri din viata lor, mai rele decat o mana sau un picior rupt, iar unele femei au spus ca durerea dentara a fost mai puternica decat cea a nasterii.

Iar dupa ce rezolvam probleme danturii, putem incepe sa ne gandim si la aspectul ei. Desigur ca si daca ne rezolvam problemele vom avea un aspect mai frumos, insa putem sa mai si ajutam. Cum? Cu un detartraj, cu un periaj profesional, cu un tratament care sa ajute smaltul si multe altele. Si bineinteles, cu o albire dentara profesionala. Trebuie sa stiti ca nu oricine este un bun candidat pentru albirea perfecta a dintilor. De ce? Pentru ca un bun candidat trebuie sa aiba smaltul intreg si rezistent, sa nu aiba plombe frontale, sa nu aiba alte lucrari si asa mai departe. Si sensibilitatea dentara este o piedica in cazul albirii dentare.

Si foarte important de mentionat este faptul ca albirea dentara trebuie facuta numai la cabinetul stomatologic, pentru ca altfel va puteti strica smaltul cu metodele de albire facute acasa, iar acest procedeu este ireversibil din pacate, putand sa ramaneti cu sensibilitate pentru toata viata.

Asadar, daca va doriti un zambet frumos si perfect, va sfatuiesc sa mergeti la medicul stomatolog macar de doua ori pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.