Cum alegem o locuinta?

Mutatul poate reprezenta o adevarata bataie de cap, care incepe in momentul luarii deciziei. Trebuie sa ne gandim la foarte multe detalii, care la prima vedere par minore, dar daca lipsesc pot dauna bunei-desfasurari a mutatului. In primul rand trebuie sa stabilim bugetul pe care il avem la dispozitie, iar apoi sa ne gandim la variante: alegem o casa sau un apartament? Garsoniera? Daca stam in afara Bucurestiului, dar petrecem mai mult de 12 ore aici, ne putem gandi sa ne mutam in Capitala. Dar cum alegem cea mai buna varianta? Conteaza zona in care vom locui? Suntem dispusi sa facem compromisuri si sa platim mai putin pentru o zona periferica, dar sa pierdem mai mult timp pe drum? Sa ne trezim cu o ora sau doua mai devreme pentru a ajunge la timp?

Cele mai bune locuinte se gasesc in zonele circulate, la intersectia arterelor de transport in comun, in apropierea pietelor sau centrelor comerciale, in apropierea statiilor de metrou etc. Dar si pretul este pe masura, de aceea, cateodata, calitatea locuintei este foarte slaba, zona fiind cea care ,,atarna in balanta”. Dar nici locuintele de la periferie nu sunt tocmai calitative, astfel incat puteti avea surpriza de a plati un pret foarte mic pentru un apartament aproape in paragina.

Din fericire, acum nu mai trebuie sa ne enervam sau sa cautam zile intregi pentru a gasi locuinta mult visata: putem cumpara apartamente Berceni – Oltenitei Residence si sa scapam atat de stresul transportului, cat si de compromisuri legate de calitate.

Si daca nu va place zona sau doriti sa mai consultati cateva oferte, puteti cauta apartamente de vanzare pe Google. Este cel mai simplu si rapid mod de a va informa in privinta celor mai recente oferte existente pe piata imobiliara.

Iar daca locuitul intr-un bloc nu va tenteaza, trebuie sa stiti ca sunt oferte si pentru case gata construite, sau pentru terenuri. Dar, trebuie sa stiti ca terenurile, printre cele greu de ipotecat proprietăţi. Vezi ce bănci acordă credite. De aceea, este bine sa va interesati din timp referitor la toate producerile si conditiile de acordare a unui credit, pentru a nu va impiedica birocratia sa va construiti casa mult visata.

 

One thought to “Cum alegem o locuinta?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.