Cititoare coduri de bare: la ce sunt utile si de unde le poti cumpara?

Evolutia tehnologica ne permite sa desfasuram numeroase activitati cu o rapiditate care in urma cu mai putin de jumatate de secol parea imposibila. Avem la dispozitie numeroase dispozitive, atat de uz profesional, dar si personal, pe care ne putem baza in orice moment. Sa luam ca exemplu domeniul retail. Comertul a evoluat extrem de mult in ultimii ani, atat daca ne referim la magazine fizice, dar si online. Lanturile de aprovizionare si de vanzare se bazeaza pe diverse instrumente tehnologice, care sunt de nelipsit pentru buna desfasurare a lucrurilor. Un astfel de exemplu este si cititorul de bare. Probabil crezi ca este util doar pentru momentul vanzarii, insa exista mai multe moduri in care poate fi folosit, iar in continuare vei afla informatii pretioase despre acesta. Daca esti un antreprenor la inceput de drum sau daca te gandesti sa infiintezi o mica firma, care va activa in domeniul retalil, cu siguranta aceste informatii iti vor fi utile.

Cititorul de bare este de nelipsit in activitatea zilnica in domeniul retail. Pentru o evidenta a produselor comercializate, pentru sortarea lor si inregistrarea in contabilitate, se utilizeaza coduri de bare. Aceste coduri unice trebuie citite in mod rapid si este important de mentionat ca un cititor este conectat la alte softuri ce permit scaderea din gestiune a produselor vandute. Pe piata exista numeroase cititoare de bare, insa este important sa il poti alege pe cel care se potriveste cel mai bine afacerii tale. Unele sunt perfecte pentru magazine mici, altele pentru lanturi de magazine, unde si volumul de scanare este mai mare. Unele cititoare pot fi folosite numai in conditii normale de mediu, pe cand altele sunt realizate pentru a fi utilizate in praf si umezeala. In cele ce urmeaza, iti voi explica exact care sunt criteriile de care sa tii cont cand achizitionezi un cititor de coduri de bare si de unde poti cumpara cele mai bune dispozitive.

In primul rand, trebuie sa stii ca exista cititoare coduri de bare laser, CCD si Imager. Spre exemplu, cititoarele laser sunt utilizate pentru citirea codurilor de tip 1D si utilizeaza lumina reflectata de o dioda pentru a functiona. In schimb, cititoarele Imager ,,fotografiaza” codurile si pot fi folosite chiar si pentru a citi coduri de pe etichete deteriorate sau care nu se observa atat de bine. Cititoarele CCD functioneaza cu ajutorul unor senzori de lumina care scaneaza codul.

Un alt aspect de care sa tii cont este mediul in care vei folosi cititorul. Astfel, exista cititoare de exterior si cititoare de interior. Cititoarele de exterior sunt de obicei cele cu laser, deoarece nu pot scana chiar si in bataia directa a razelor solare. In schimb, cititoarele de tip Imager pot fi folosite doar in mediu interior, unde lumina nu este foarte puternica.

Foarte important este si modelul cititorului: acesta poate fi mobil si incastrat. Cel mai util si recomandat este cititorul mobil, deoarece poate scana chiar si produsele voluminoase, ce nu pot fi manevrate cu usurinta si ar fi imposibil sa fie urcate pe banda de la casa de marcat. Sunt utile in magazinele cu produse voluminoase sau in magazinele cu un flux mic de vanzare. Pentru supermarketuri spre exemplu, se recomanda utilizarea ambelor tipuri de cititoare. De asemenea, este important si daca este un cititor wireless sau unul cu fir. Cele wireless au avantajul ca pot fi mutate oriunde este nevoie. In cele ce urmeaza, iti prezint trei cititoare coduri de bare de la IDmag.

Primul este acest Cititor coduri de bare cu fir DS7708, un model clasic, fix, perfect pentru amplasarea intr-un magazin cu un flux mediu spre ridicat de vanzare. Permite scanarea rapida a produselor si este extrem de eficient. Prezinta un camp vizual extins, astfel ca poate scana codul de bare indiferent de amplasarea lui pe produs. Scaneaza multiple coduri de bare: 1D, 2 D, imprimate si electronice. Este fiabil si reprezinta o investitie sigura.

Cititor coduri de bare cu fir DS7708

Daca iti doresti un cititor de bare cu fir, am recomandarea perfecta. Este vorba despre acest Cititor coduri de bare cu fir DS2208. In primul rand, trebuie sa stii ca are un pret excelent, astfel ca te vei putea bucura de el imediat ce l-ai scos din cutie (nu are nevoie de configurare). Tot ce trebuie sa faci este sa il conectezi la POS si sa verifici instalarea. Este atat de simplu si de rapid!

Cititor coduri de bare cu fir DS2208

Nu in ultimul rand, iti prezentam si un Cititor coduri de bare fara fir DS2278, pe care il poti utiliza foarte simplu. Asa cum iti spuneam, are avantajul de a putea fi folosit oriunde in magazin si de a scana chiar si produsele voluminoase, a caror etichete nu sunt lipite intr-o zona accesibila.

Cititor coduri de bare cu fir DS2208

Daca iti doresti sa vezi mai multe modele de cititoare de la IDmag, iti recomand sa intri pe site-ul lor. De asmenea, pentru a fi la curent cu noutatile si cu reducerile, poti aprecia pagina de facebook IDmag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.