Avantajele de a detine un dozator de apa

Cand ati baut ultima data o apa care v-a placut in mod special? Stiu ca tipurile de apa nu ar trebui sa fie prea diferite, pentru ca o apa de calitate este insipida, inodora si incolora. Insa, probabil ati intalnit si voi unele apa care chiar aveau gust salciu sau usor sarat si nu ati putut sa le beti. Ideal ar fi sa putem bea apa de la reteaua publica, pentru ca aceea este ideala pentru consum din punct de vedere al parametrilor. Insa, de cand este tratata la statia de prelucrare si pana ajunge la consumatorii finali, apa trece printr-un sistem de tevi care nu este in cea mai buna forma, indiferent daca vorbim strict de tevile din bloc sau de cele principale, care transporta apa pe sub oras.

Probabil ati observat si voi ca din cand in cand, culoarea si mirosul apei de la robinet nu sunt cele mai atractive, mai ales dupa o lucrare in zona, cand apa are o culoare rosiatica. In plus, pentru ca apa sa fie potabila, trece prin mai multe etape de curatare si de filtrare, iar una dintre acestea implica si dezinfectarea apei cu clor (insa nu clorul pe care il folosim la spalarea rufelor) astfel incat ea sa devina potabila. Din nefericire, clorul este cel care provoaca multe neplaceri, pentru ca multe persoane nu pot bea apa de la robinet din cauza mirosului. Este neplacut si pentru piele, de aceea unele persoane se plang de piele uscata dupa dus, indiferent de produse ar folosi.

Insa, exista totusi solutii pentru a bea apa de la robinet si pentru a face astfel economie de bani, pentru ca nu va mai fi nevoie sa cumparati sticle de apa imbuteliata. Daca tevile sunt schimbate in zona in care locuiti si nu observati niciodata ca apa isi schimba culoarea, mirosul sau gustul, puteti pune apa de la robinet intr-o carafa si o puteti lasa cateva minute descoperita, pentru a facilita evaporarea vaporilor de clor. Astfel, mirosul si gustul neplacut vor disparea.

Daca vreti sa fiti siguri ca beti o apa foarte buna, puteti sa achizitionati un dozator de apa. Un astfel de produs este foarte util atat acasa, dar si la birou spre exemplu. Este foarte usor de utilizat si veti face economii substantiale daca il veti alege in detrimentul apei imbuteliate. Pe piata exista diferite dozatoare de apa moderne, care filtreaza apa si care o fac perfecta pentru a fi bauta.

Un astfel de dozator se conecteaza la reteaua publica de apa, iar apoi aceasta va fi filtrata cu ajutorul unor cartuse speciale. In functie de cartusele montate, se vor elimina rezidurile organice, virusuri, clor, metale grele, insecticide si asa mai departe. Practic, orice patogen sau orice susbtanta care ar putea fi captata de apa din sistemul de tevi va fi eliminata. Iar datorita filtrelor care contin carbune activ, o sa va puteti bucura de o apa care are exact gustul care trebuie, de apa proaspata, asa cum ne-o amintim din copilarie.

Ce spuneti despre un astfel de dozator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.