Zapada nu ma va mai incurca

Multi dintre noi am crescut cu imaginea americanilor ingrijindu-si mica peluza din fata caselor lor suburbiale tipice. Ii vedeam mai mereu prin filme si / sau seriale taind de zor iarba, fie cu ceva ce semana cu un aspirator, insa circular (despre care aveam sa aflu curand ca era un trimmer, un soi de motocoasa automata), fie de multe ori catarati la “volanul” unui mini-tractor pe care il plimbau in lungul si in latul bucatii proprii de pamant acoperit cu iarba. Pentru ei era un fel de ritual, asemeni probabil stersului prafului de pe mobila si tablouri.

Ba inca isi obisnuiau si copiii cu acest „job”, iar pentru cei mici era chiar o ocazie buna de a scoate ceva bani de buzunar in plus, umbland prin cartier si scapandu-i pe adulti de aceasta munca, desigur, contra unei sume de bani. Dar de ce totul se intampla doar primavara si vara? De ce se rezumau la aceste anotimpuri verzi? Chiar daca toamna iarba crescuta in voie nu mai tindea sa fie o problema, apareau in schimb frunzele ce trebuiau maturate de pe aleile din fata caselor.

Si trecand mai departe, iarna cu a ei zapada era un nou prilej pentru o munca asemanatoare. Doar ca in locul tractoarelor in miniatura ce scurtau iarba, acum ieseau pe strazi si alei frezele. Si in spiritul tipic american, copiii ar fi trecut de la munca manuala de a da zapada la o parte cu lopata, la alternativa smart, tehnologizata. Infinit mai usor, folosind orice produs din categoria de freze de la O-mac, pe care le puteti vedea pe aceasta pagina.

Ba mai mult, aceasta solutie se muleaza si conceptului nostru urban, acela al unui oras plin de blocuri si stradute si alei inghesuite, vs suburbia rezidentiala americana. Nu, nu ar fi insemnat ca fiecare locatar al fiecarui bloc sa-si cumpere propria freza de zapada de dimensiuni mai mici, ci n-ar fi deloc rau ca fiecare asociatie de proprietari, sau chiar doua – trei impreuna sa cumpere astfel de freze si la prima zapada serioasa sa curete aleile si strazile dintre blocuri, fara sa astepte sosirea utilajelor mari si greoaie ale administatiei publice. Mai ales ca autoritatile reusesc cumva sa fie luate prin supriza cam in fiecare iarna. Solutii financiare s-ar gasi, fie direct din fondurile asociatiilor, plus ceva cotizatii ale locatarilor, poate si un procent fonduri publice sau europene si cosmarul strazilor blocate de zapada si al chinului de a-ti scoate masina dimineata de sub mormanele de omat s-ar termina – aviz celor interesati, gasiti freze pe site-ul O-mac.ro

Sursa foto: www.o-mac.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.