Unde ajunge o masina second hand?

–   N-o vinde încă!

–   Ba da! În curând o să îi scadă preţul!

–   Oricum i l-ai scăzut tu destul. Practic o dai pe o sumă ridicol de mică. Cu ce te deranjează dacă o mai păstrezi câteva zile?

–   Bine! Dar maxim o săptămână.

     Cam asta e discuţia pe care o am zilnic cu prietena mea cea mai bună. Pe scurt, acum 3 ani şi-a cumpărat o maşină nou-nouţă, foarte bună. Vremea a trecut, iar acum producătorul a scos un model asemănător cu al ei, dar care îi face mai mult cu ochiul. Iar cum prietena mea vrea să fie mereu la modă, crede că şi această maşină intră în categoria ,,must have”. Pe scurt este vorba despre un Renault Clio Hatchback din 2009, de care Dana vrea să scape, pentru că adoră modelul apărut în 2011.

     Şi cum ştim cu toţii ce se întâmplă cu piaţa auto din zilele noastre, Danei îi este frică de faptul că nu va obţine un preţ bun pentru maşină. A dat anunţuri pe net, prin ziare, în disperarea de a vinde maşina cât mai repede. Ba chiar a scăzut din preţ un pic mai mult decât trebuia. Numai că, fără prea mult succes.

     Într-o zi când ne îndreptam spre o cafenea, cu radioul maşinii pornit, am ascultat un interviu cu un reprezentant al site-ului Autovit.ro (pentru cine nu ştie,  este cel mai mare site de anunturi auto din Romania). M-a captivat de la început, pentru că sloganul este unul dintre cele mai reuşite de până acum, din România, în domeniul auto : „ Maşină? Nu vinde/nu cumpăra până nu ai intrat pe autovit.ro”. Interviul a durat cam 10 minute, timp în care au fost prezentate principalele argumente pentru care cineva ce doreşte să îşi cumpere sau să vândă o maşină, să apeleze la Autovit.

     Eu eram super încântată. Acum, provocarea cea mare era s-o determin şi pe Dana să îşi schimbe părerea despre site-urile de maşini.

     Ajunse la cafenea, după aproximativ jumătate de oră, lângă noi se aşează un cuplu care discuta despre maşini. El vroia să cumpere o maşină second hand dintr-un târg auto, iar ea îi spunea că mai bine ar consulta ofertele de maşini existente pe internet. Apoi, el răsfoia un flyer care părea să aibă legătură cu o maşină. Când l-a ridicat, l-am văzut perfect: pe flyer era tipărit mare: Autovit.ro. Deja parcă era un semn. Ştiam ce am de făcut.

Întâmplarea a făcut ca pe drum, tot la radio să auzim o reclamă : ,,V-aţi întrebat vreodată unde ajunge o maşină second hand? Locul potrivit pentru ele este la cel mai mare site de anunturi auto din Romania!  Dacă nu ai timp de umblat, îţi poţi vinde maşina online! Da, aţi auzit bine! Dacă nu ne credeţi, consultaţi ghidul maşinii dumneavoastră. Există o mică secţiune unde se precizează acest lucru. Iar dacă tot nu v-am convins, vă aşteptăm pe www.autovit.ro

–   Vrei să intru de pe mobil să ne uităm? Au şi versiune pentru internet mobil.

–   Nu! Doar pentru că am auzit de 3 ori de ei într-o zi, asta nu înseamnă neapărat că sunt buni! Va trebui să îmi dai argumente mult mai bune!

     Ajunsă acasă, am accesat site-ul celor de la Autovit. Am rămas plăcut suprinsă. Interfaţa este simplă, dar profesională, meniul fiind foarte uşor de accesat. Cel mai mult îmi place modalitatea de căutare a maşinilor şi faptul că pot găsi mii de modele din diferite colţuri ale ţării.

–   Dana, hai să îţi arăt ce am găsit! Şi te rog să nu refuzi. O să îţi trimit un link. În timp ce vorbeam cu prietena mea la telefon şi îi arătam site-ul, mă gândeam la argumentele pe care să i le prezint.

–   Surprinzător de interesant! Chiar nu credeam! Hai că începe să îmi placă. Poate eram eu prea obosită astăzi.

–   Totuşi, mă gândesc că aş avea mai multe şanse să o vând direct pe site. Sunt pur şi simplu absorbită de modalitatea de căutare a maşinilor.

–   Da şi aşa te poţi proteja de telefoane inutile şi nervi. Cine vrea o maşină ca a ta, intră pe site şi caută, selectând criteriile. Sincer, are cele mai multe criterii pentru căutare. Nu poţi da greş. Îţi afişează maşina dorită!

–   Şi totuşi, în cât timp devine un anunţ vizibil pe site?

–   În maxim o oră după efectuarea plăţii. Îmi place că se poate efecta şi prin SMS, suma fiind modică.

–   Aaa, super! Îmi place din ce în ce mai mult! Dar aici văd că un anunţ este valabil doar 15 zile. Crezi că se poate prelungi perioada? Ştii că sunt ocupată şi nu vreau să uit!

–   Da, normal!

–   Dar ştii ce nu înteleg eu? Toate anunţurile sunt egale? Sau pot să îl fac pe al meu mai vizibil?

–   Din câte văd, ai mai multe posibilităţi: promovarea anunţului pe site-uri partenere, evidenţierea lui cu o altă culoare, postarea la începutul listei, iar preţurile sunt mai mult decât acceptabile, raportate la câştigurile pe care le vor aduce. Şi nu ţi-am spus partea cea mai bună: pe site poţi găsi chiar şi piese auto, nu doar maşini!

–   Super! M-ai convins! Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără tine! Probabil aş fi vândut maşina primului cumpărător! Acum am posibilitatea de a obţine preţul dorit, fără prea multă bătaie de cap. Mulţumesc mult!

     Şi astfel am reuşit să o conving pe Dana să vândă maşina prin intermediul site-ului. Un lucru şi mai bun este că în timp ce navigam pe el, am descoperit o maşină care corespunde cerinţelor mele şi pe care intenţionez să o achiziţionez şi totul mulţumită autovit.ro .

3 thoughts to “Unde ajunge o masina second hand?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.