Un smartphone demn de regele Savanei

–     Lion, eşti sigur că mergem pe drumul cel bun?
–     Mai sigur decât faptul că sunt un leu.
–     Dar asta ai spus şi acum două trunchiuri de copac. Eu chiar cred că ne-am rătăcit!
–     Nu vă faceţi griji prieteni, Lion este cu voi. Dacă ne atacă vreo hienă, e simplu: fugiţi unde vedeţi cu ochii!!!
–     Funny! Acum chiar faci mişto de noi, nu? Tu eşti un leu, ar trebui să ataci hienele!
–     Draga mea gazeluţă, uiţi ceva: sunt un leu crescut în captivitate. Altfel, erai de mult cina mea: gazelă cu garnitură de papagal.
–     Hei! Ce ai tu cu papagalii? Nu îţi ajungem nici pe o măsea!
–     Aveţi dreptate! Mie nu, dar vulturilor de sus da.

      Pe cer erau câţiva vulturi cu ochelari de soare,  şepci de firmă şi lanţurii groase, aurii în stilul ,,gangsta”, ce se uitau lung la cei doi papagali.
–    Ali, uită-te la cel mic şi verde. Ar merge făcut frigăruie, nu?
–   Oh, tontule! Ai uitat că suntem vegetarieni? Hai să mergem la restaurantul nostru şi să ne ospătăm cu o salată şi apă plată cu lămâie! Doar ţinem la silueta.
–   Ai dreptate, toate aripile sus, cozile la 45 de grade, începe coborârea. Nu uitaţi să păreţi MIG-uri, chiar dacă voi sunteţi doar nişte vulturaşi inofensivi.

       În arşiţa zilei, eroii noştri se învărteau în cerc, în mijlocul savanei.  Leul Lion, papagalii Pepi şi Polly, pisicuţa Iana şi puiul de rinocer Rinno plecaseră în căutarea cadoului perfect pentru fiul lui Lion: un smartphone. Urma să fie primul lui telefon mobil, iar prinţul Africii nu putea avea orice gadget, trebuia să fie unul special, drept pentru care, tatăl lui s-a interesat şi a aflat că la 30 de km de reşedinţa sa, a fost deschis un nou magazin în care se aflau cele mai bune gadgeturi din lume, la ora actuală.

       Doar că exista un mic inconvenient: cei care deţineau magazinul vroiau să îşi pună clienţii la încercare şi au organizat un mic concurs. Cine ajunge primul la ei, doar cu ajutorul unei hărţi, va primi gadgetul dorit, gratis. Zis şi făcut, numai că participanţii nu ştiau un mic detaliu: harţile erau greşite, astfel încât organizatorii să îşi dea seama cine a intrat şi pe site-ul lor şi citeşte zilnic despre gadgeturi pe computerblog.ro şi cine vrea doar premiul. Adevăratul traseu urma să fie publicat la 3 ore după începerea competiţiei, pe site. Şi un alt lucru pe care nu îl ştiau participanţii, era că cineva le va pune şi mai multe beţe în roate: câţiva vulturi vegetarieni, care supraveghează competiţia din aer.

       Iar acum să revenim la personajele noastre care mai au un pic şi cheamă Armata, Poliţia, Pompierii şi trupele speciale, la vederea vulturilor în picaj. Hal de Rege al Savanei… Să îi fie lui frică şi să îşi arunce supuşii înainte, doar că să rămână el desertul.

–   Încotro, fripturicilor? V-aţi rătăcit? Nu ştiţi cum să ajungeţi mai repede în cuptorul nostru special? Nu vă faceţi griji, vă spunem noi! Vulturii au început să râdă, iar unul din ei aproape că a picat în cioc de la prea mult răs. Bietul de el, fiind proaspăt înrolat, îi era foarte greu să se fie vegetarian, iar asta îi provoca crize de râs.
–    Aaa… păi…să vedeţi… noi…adică eu….
–    Aşa… ascultăm, spuse vulturul cel mai mare în tip ce a scos un cuţit de bucătărie şi a început să îl ascută. Aşa curajos eşti? Savana întreagă ştie?
–     Aaaa….. nu….. şi nu aş vrea să apar în Jurnalul Monden al Savanei…. nu putem negocia? Am şi eu o mândrie…. un prestigiu….
–     Da da da… toţi ziceţi la fel. Scopul şi durata vizitei! Şi mai repede, altfel înaripaţii ajung gustarea noastră.
–    Trebuie să ajungem primii la Fântâna din Deşert, pentru a-i lua fiului meu un smartphone de top. Primul lui telefon mobil. Şi voi n-o să mă împiedicaţi. În momentul acela, Lion îşi ridicase coama şi a scos un răget atât de puternic, încât vulturii au rămas înlemniţi. Credeau că sunt la camera ascunsă. În contractul lor nu se specifica nicio clauză referitoare la un posibil atac de leu şi nu vroiau să îşi plătească spitalizarea. S-au înălţat la 3 metri în aer, au răsuflat uşuraţi şi le-au permis eroilor noştri să meargă mai departe.

      După încă 15 km, Ianei i-a venit minunata idee de a se uita pe site. A scos tableta ei roz şi s-a conectat la reţeaua locală de internet ,,Savana Click”. După cum era de aşteptat, traseul bun a fost publicat. Toţi au răsuflat uşuraţi. Rinno a chemat un taxi de la compania ,,Ghepard Taxi” şi astfel au ajuns la destinaţie în mai puţin de jumătate de oră.

      Organizatorii aşteptau în faţa magazinului, iar prinsă de doi copaci uscaţi era o panglică ce anunţa că au ajuns la ,,finish”.

      Lion a rupt foarte bucuros panglica, iar în timp ce zâmbea mândru pentru poza care va apărea în ziarul local, simte o aripă mare pe spatele lui. Se întoarse şi zâmbi uşor, iar apoi când a văzut cine e, a luat-o la fugă.

      Vulturul şef avea o privire lacomă, iar în aripa dreaptă ţinea un cuţit. Ceea ce nu văzuse Lion era că vulturul vroia de fapt să îşi cureţe un măr. Când şi-a dat seama a încercat să pară neînfricat, dar era prea târziu. Vulturii râdeau cu poftă, iar noul venit era pe jos, la propriu, cu ciocul în nisip şi râdea.

–     Felicitări tuturor! Dar cum aţi ajuns atât de repede aici? Ceilalţi participanţi abia au parcurs 10 km.
–     Păi să vedeţi, cum eu reprezint autoritatea supremă în această Savană, iar cum inteligenţa mea nu poate fi contestată…
–     Lion!!!!!! Însoţitorii leului se amuzară de moment şi îl întrerupseră.
–    De fapt, eu citesc zilnic despre gadgeturi pe computerblog.ro , spuse Iana. Şi astfel am aflat că traseul oficial va fi publicat la 3 ore după începerea competiţiei. Îmi place să fiu la curent cu noutaţile în materie de IT&C, iar computerblog.ro sunt specialişti în materie.
–    Felicitări! Acum, urmează partea cea mai frumoasă: ce aţi dori să alegeţi?
–    Îmi trebuie un smartphone demn de un viitor rege al savanei, pentru fiul meu. Unul cu nume răsunător, care să îmbine tehnologia de vârf cu un design practic şi sofisticat.
–    Am exact ce vă trebuie : sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ecran Super Amoled HD. Demn de un rege al savanei.
–    Perfect. Cum se numeşte?
–    Samsung Galaxy Nexus.

       În acel moment, Lion ştia că a găsit cel mai bun gadget pentru fiul său, unul de care să îşi aducă aminte cu plăcere peste ani şi ani, ca fiind primul să telefon mobil.

      În timp ce ieşea mândru pe uşa, Lion a uitat de pragul înalt aflat la intrare şi s-a împiedicat. Paparazzi au sărit repede să imortalizeze momentul. Lion s-a ridicat repede zâmbind şi cu telefonul într-o mână şi a spus victorios : acum puteţi să scrieţi ce vreţi. Cu acest smartphone, o să dezmint toate ştirile.

–    Chiar toate? O voce groasă se auzi din spatele lui. Vulturul şef stătea cu un cuţit în mână iar.

     Lion se sperie şi fugi o bună bucată de drum. Acum toată Savana va afla că regele este un laş.

    Dar nu mai contează, pentru că fiul lui are un smartphone de ultima generaţie, cu ajutorul căruia citeşte despre telefoane pe www.computerblog.ro.

13 thoughts to “Un smartphone demn de regele Savanei”

  1. Foarte funny povestea si originala, asa cum ne-ai obisnuit. Apropo de telefoane, acum stiu unde sa caut informatii despre unul pe care am de gand sa il achizitionez.

  2. Chiar nu stiam de cei de la computerblog.ro pana sa citesc articolul tau:) Mi-au atras atentia intr-un mod placut. De acum 100% ii voi citi si eu in fiecare zi.

  3. Mereu aflu ceva nou si folositor de pe blogul tau. Chiar aveam nevoie de o informatie referitoare la IT, pe care am aflat-o de la cei de la computer blog. Felicitari si pentru poveste. Chiar m-a captivat si nu ma asteptam la asa ceva.

  4. inca un articol reusit, ca de altfel toate de pana acum, atat cele zilnice cat si pentru concursuri, tine-o tot asa

  5. foarte simpatic articolul, imi pot imagina puiul de leu butonand smartphoneul:)) cat despre cei de la computerblog, pana acum nu auzisem de ei, dar par pusi pe treaba

  6. he he, un pui de leu cu telefon, asta da imagine placuta si…originala. felicitari si tie si echipei ComputerBlog.ro pentru munca depusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.