Un joc pe saptamana: Sea Battle

      Pentru ca jocurile pe telefon au devenit extrem de populare, in special cele pentru platforma Android, astazi am hotarat sa incep o noua categorie, denumita ,,Un joc pe saptamana„. Dupa cum spune si titlul, in fiecare saptamana, luni, va voi prezenta cate un joc care sa va distraga atentie, sa va distreze si sa fie accesibil la orice ora si oricand doriti.

       Am hotarat sa incep cu ,,Sea Battle„, deoarece l-am descoperit in urma cu doua saptamani si va spun sincer, creaza dependenta. Este varianta virtuala si avansata a jocului ,,Avioane” de cand eram mici (sau ,,Painici”, pentru ca exista si varianta aceasta). Va spun de la inceput ca nu am cunostinte avansate in domeniu, voi prezenta absolut toate jocurile prin ochii unui utilizator normal de Android, nu voi explica detalii tehnice, mai mult o sa incerc sa recomand jocuri care nu creaza probleme smartphone-urilor si care va pot distra oriunde sunteti.

      Pentru inceput, trebuie sa va spun ca jocul este disponibil in Google Play Store si pentru a-l downloada si accesa aveti nevoie de un smartphone cu o versiune de Android mai avansata sau cel putin egala cu 2.3 (Gingerbread 2.3). Jocul ocupa 18 MB, ceea ce mie mi se pare absolut decent, astfel incat daca il uitati deschis nu ar trebui sa afecteze performantele telefonului.

       Sea Battle poate fi jucat in patru moduri: Android vs Player, 2 Jucatori, prin conexiunea Bluetooth sau Online. Personal, preferatele mele sunt Android vs Player si prin conexiune Bluetooth. Nu as sti sa va spun daca dimensiunea ecranului afecteaza intr-un fel jocul, pana acum l-am testat pe un smartphone de 4,5 inchi si pe unul de 5 inchi si sunt foarte multumita de felul in care se vede. Banuiesc ca la un 3,5 inchi, ar trebui folosit un stylus pen, pentru o precizie mai mare a ,,loviturilor”.

       Dar sa nu va mai plictisesc cu detalii tehnice si sa trecem la descrierea propriu-zisa a jocului. Dupa cum va spunea, jocul poate fi accesat in patru feluri si are 2 niveluri: classic si advanced. Sa le luam pe rand si sa vedem despre ce este vorba in fiecare nivel de dificultate.

       Modul clasic se joaca exact ca ,,Avioane”. Practic, pe o tabela cu patratele numerotate, trebuie sa asezam nave de diferite marimi. Putem sa le asezam manual sau putem selecta modul automat. Dupa ce navele sunt asezate de catre fiecare jucator, se incepe jocul propriu zis: trebuie sa ghicim unde sunt asezate navele adversarului, pana cand unul dintre jucatori ghiceste asezarea tuturor navelor si castiga. Mai jos am atasat cateva screenshoturi din timpul jocului, pe modul classic.

sea battle classic

       Nivelul advanced se joaca la fel ca si cel classic, insa deosebirea vine din partea arsenalului. Ne putem proteja navele cu avioane si alte arme pe care le putem cumpara in limita a 100$ pentru inceput. Dupa primul joc, suma poate creste sau scadea, in functie de cum am evoluat in timpul jocului si in functie daca am castigat sau nu. Ne putem proteja navele cu defensiva aeriana, mine, avioane, radare si chiar bombe atomice.

sea battle advanced        Personal, gasesc modul advanced mult mai atractiv, pentru ca trebuie oarecum sa ne ascundem de adversar. Spre exemplu, devensiva aeriana va devia avioanele, indicand oarecum pozitia navelor noastre. De aceea, este indicat sa fie aparate suplimentar, de mine spre exemplu. In timpul jocului veti vedea cum apar avioane pe ecran, care daca sunt deviate, lasa doar fum in urma. Daca nu intampina rezistenta, veti vedea ca e posibil sa gasiti una sau mai multe nave ale adversarului. Am atasat si screenshoturi din timpul jocului pe modul advanced.

sea battle advanced arsenal

       In concluzie, Sea Battle este un joc care da dependenta, pentru ca ne aduce aminte de copilarie, de momentele in care jucam avioane in timpul orelor, la scoala si mai ales, este un joc care ne pune sa si gandim: spre exemplu putem numara patratelel pentru a vedea cam pe unde sunt asezate navele adversarului, in functie de cele ramase nedescoperite.

      Sper ca v-a placut jocul recomandat saptamana aceasta! As vrea sa stiu parerea voastra despre acest joc si sa imi spuneti ce alte jocuri preferati, atunci cand vine vorba despre relaxare cu ajutorul smartphone-ului!

6 thoughts to “Un joc pe saptamana: Sea Battle”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.