Un joc pe saptamana: Learn Piano

Cand eram mica aveam o dorinta: sa invat sa cant la pian. Din pacate, din diferite motive nu s-a concretizat. Am crescut, am avut destule ocazii de a ma inscrie la un curs, insa nu mai aveam acelasi entuziasm. Pana in urma cu o saptamana, cand am descoperit o aplicatie pentru Android care imi permite sa imi indeplinesc visul: sa invat sa cant la pian. De fapt am descoperit doua aplicatii: Learn Piano si Perfect Piano. Astazi vom vorbi despre Learn Piano, iar saptamana viitoare despre cealalta aplicatie. Asadar, astazi, ,,Un joc pe saptamana” este dedicat muzicii si tuturor celor care vor sa invete sa isi indeplineasca visul de a canta la pian.

Ce-i drept, nu e atat de simplu: doar folositi aplicatia si invatati sa cantati. Insa puteti face diferite lucruri ajutatoare. Spre exemplu, eu mi-am luat partituri de pe internet si le cant cu ajutorul aplicatiei. Mi se pare mai simplu asa.

lear piano game

Learn Piano este o aplicatie care va permite atat sa cantati liber, cat si sa folositi cantecele propuse. Cum functioneaza? Daca alegeti cantecele propuse (sau puteti downloada altele) veti avea de respectat ritmul impus de aplicatie. Veti vedea ca sunt dreptunghiuri care marcheaza ritmul si notele muzicale: Cand vedeti dreptunghiurile, trebuie sa apasati clapa corespunzatoare si astfel veti incepe sa diferentiati sunetele si sa invatati melodii. Cu putin exercitiu, veti invata sa cantati singuri si de ce nu, puteti chiar sa compuneti voi melodii. Ba chiar aveti posibilitatea de a va inregistra cantecele si de a le asculta singuri sau impreuna cu prietenii, de ce nu?

learn piano android

Aplicatia mi se pare extrem de frumoasa si de utila, de cand am descoperit-o am invatat cateva cantece si am reinvatat notele muzicale. Stiu ca nu se compara cu un pian adevarat, insa eu sunt multumita!

learn piano

Saptamana viitoare va prezint si Perfect Piano, aplicatia multumita careia am invatat sa cant ,,Ballade pour Adelline” (bineinteles, ajutata) dar mi-e atat de drag de melodie, incat nici nu imi mai pasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.