Turismul S.U.A. – California

       Un nou stat din S.U.A. asteapta astazi sa fie descoperit. Daca intr-un articol precedent v-am prezentat Arizona, astazi vom visa impreuna la vremea calda din California. Eu una ma gandesc la cum ar fi sa schimb saptamana ploioasa prin care trecem acum, cu o zi de plaja pe coasta Oceanului Pacific. Hmm… Cred ca o sa visez in continuare. Dar mai bine sa prezentam cum se cuvinte California.

sursa foto: www.designyoutrust.com

       California este al treilea stat ca suprafata al S.U.A si cel mai populat (peste 36 de milioane de locuitori). Capitala sa este Sacremento, iar cel mai mare oras este Los Angeles. Este al 31-lea stat care a aderat S.U.A. Un lucru foarte interesant este faptul ca aici sunt reunite mai multe zone de interes pentru S.U.A. : Hollywood, California Central Valley – agricultura, zona viticola Wine Country si Silicon Valley – computere si tehnologie.

sursa foto: www.wikipedia.org

      Iar acum o sa va prezint pe scurt, cele mai apreciate destinatii turistice din California, care atrag anual milioane de turisti din toate colturile lumii.

     Parcul National Death-Valley (Valea Mortii): asa cum ii spune si numele, este un loc pe cat de spectaculos, pe atat de periculos. Temperatura aici a atins cote istorice in urma cu aproape un secol (57 grade Celsius). Cu toate ca nu sunt cele mai prielnice conditii, unele specii de plante si animale sunt unice in lume, in contrast cu numele ,,Valea Mortii”. Un fenomen extrem de interesant care poate fi observat aici este cel al ,,pietrelor calatoare”. Bucati foarte mari de roca (uneori peste 300 kg) se deplaseaza lent si lasa in urma lor o dara, cu toate ca nu s-a observat vreo inclinatie a solului care ar putea sa le deplaseze.

sursa foto: www.wikipedia.org

       Tot aici, puteti vedea si dune de nisip (Mesquite Sand Dunes) si puteti admira fundul unei foste mari (Titus Canyon).

sursa foto: www.wikipedia.org

       Parcul National Yosemite : aici puteti admira stanca El Capitan, care a devenit unul dintre simbolurile S.U.A. De asemenea, aici se poate vedea si o cascada de o frumusete care te lasa fara cuvinte, YosemiteFalls, care este de fapt compusa din trei cascade.

       California este plina de peisaje spectaculoase care merita toata atentia. Daca ajungeti sa o vizitati, neaparat sa nu uitati Hollywood-ul, tot orasul Los Angeles, Monterey, San Diego (in special renumita gradina zoologica) si multe altele.

 

2 thoughts to “Turismul S.U.A. – California”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.