Turismul S.U.A. – Arizona

Asa cum am spus, voi continua cu prezentarea alfabetica a statelor S.U.A., astfel incat dupa Alaska, urmeaza Arizona. O sa fiu putin subiectiva, pentru ca este statul meu preferat din S.U.A. As putea spune ca visul meu este sa conduc o decapotabila pe o sosea care trece prin desert, iar in zare sa fie doar munti de o culoare rosiatica si sa ascult muzica country. Da, m-am uitat la prea multe filme, stiu!

Sursa foto (photo source): www.waitsel.com

Arizona este situata in vestul tarii, fiind al 48-lea stat care s-a alaturat S.U.A. Clima sa este predominant desertica, ceea ce influenteaza peisajele pe care le puteti admira: cactusii sunt la ,,ordinea zilei”, la fel si platourile si muntii. Tot in Arizona puteti vedea si cel mai bine pastrat crater rezultat in urma impactului cu un asteroid, dar despre asta vom vorbi in cele ce urmeaza.

Cele mai vizitate atractii turistice pe care le puteti vizita in Arizona sunt:

Castelul Montezuma : este cel mai bine pastrat salas de stanca din tara, datand din secolul 12. La ora actuala, gazduieste un muzeu de artefacte istorice.

Sursa foto (photo source): www.touropia.com/tourist-attractions-in-arizona

Barajul Hoover: se afla la granita dintre Arizona si Nevada, pe raul Colorado. Turistii pot afla totul despre cum se produce electricitate, cum se controleaza debitul apei si multe altele, cu ajutorul informatiilor oferite de centrul turistic. Ba chiar se pot vizita si centrala, dar si generatoarele. O experienta unica si spectaculoasa care merita efortul de a ajunge acolo.

Sursa foto (photo source): bobbleheadturtles.tumblr.com

Parcul National Saguaro: amplasat in Tucson, acest parc national protejeaza Cactusul Urias Saguaro, care este simbolul Americii de Vest.

Sursa foto (photo source): www.flickr.com/photos/8073513@N03

Craterul Barringer: asa cum am spus mai sus, este cel mai bine conservat crater de asteroid din lume si cel mai cunoscut. Poate o sa vi se para mai cunoscuta denumirea de ,,Meteor Crater”. Are nu mai putin de 1200 m diametru si 170 m adancime. Impresionant. nu?

Sursa foto (photo source): www.wondermondo.com

Monument Valley: nu stiu voi, dar eu cand vad imagini cu acesta, ma gandesc automat la filme western, cowboy si rotocoale din ciulini care se invart. Aaa si clasicele baruri din Vestul Salbatic.

Sursa foto (photo source): www.wikipedia.org

Si ,,cireasa de pe tort” in materie de atractii turistice din S.U.A. si poate chiar si din lume, Marele Canion. Este un canion sapat in milioane de ani de catre Raul Colorado (asta ca sa va imaginati forta naturii si nivelul la care se regasea odata raul).

Sursa foto (photo source): www.touropia.com/tourist-attractions-in-arizona

Daca ajungeti vreodata in Arizona, nu uitati de Route 66. Poate aveti ocazia sa conduceti pe una dintre cele mai cunoscute sosele din lume.

800px-Route66-Watch-For-RocksSursa foto (photo source): www.wikipedia.org

4 thoughts to “Turismul S.U.A. – Arizona”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.