Turismul S.U.A. – Alaska

Dupa ce v-am prezentat Statul Alabama, astazi continuam calatoria virtuala printre statele componente ale S.U.A. cu un paradis friguros, in care peisajele parca sunt desprinse din povestile cu zanele iernii. Alaska este cel de-al 49-lea stat care a aderat la S.U.A. si are o particularitate care il face unic: capitala sa, Juneau, este accesibila doar pe calea aerului sau pe apa.

Din punct de vedere turistic, Alaska ,,exceleaza” la capitolul peisaje salbatice care te lasa fara suflare. Aici chiar poti spune ca paradisul a inghetat si a dat nastere unor atractii turistice unice. Sa incepem cu prezentarea formelor de relief care sunt cele mai vizitate.

In primul rand, Muntii Alaska, sunt recunoscuti pentru peisajele spectaculoase, dar si pentru cat de periculoase sunt drumetiile aici. Lungimea acestui lant muntos este de 1000 km si se afla in continuarea Anzilor Cordilieri, in partea de sud a Alaskai. De notat este este inaltimea unor piscuri, cum ar fi: vârful McKinley (6193 m), Mount Foraker (5.304 m), Mount Hunter (4.442 m), Mount Hayes (4.216 m).

Cel mai inalt si mai cunoscut varf muntos este McKinley. De altfel, acesta este si cel mai inalt varf din America de Nord. Este considerat un munte extrem de periculos, unde multi turisti si alipinisti si-au pierdut viata sau au avut destule dificultati in a se intoarce la baza lui. Altfel spus, frumusetea lui are doua taisuri si putini sunt cei care reusesc sa ajunga in varful lui.

 Surse foto (photo sources): www.wikipedia.org , google search tags ,,Alaska Mountains”, ,,McKinley”

Si daca tot am pomenit despre varful McKinley, trebuie sa stiti ca acesta se afla in cadrul Parcului National Denali. Acest parc national are o suprafata de 25000 km2, in cadrul caruia se regasesc: tundra, taiga, ghetari, zapada, paduri din ametesc etc. Practic, peisajul va va suprinde la fiecare pas si se va metamorfoza cu fiecare kilometru pe care il parcurgeti. Fauna este extrem de diversificata, astfel incat puteti suprinde ursi grizzly, ursi negri, cerbi, capre, lupi gri si multe altele.

Celor care vor sa aiba parte de senzatii extreme si sa vada un peisaj impresionant, le recomand ,,White Pass„. Aceasta trecatoare se afla la 873 m altitudine, iar peisajul pe care il puteti admira este acesta:

Surse foto (photo sources): www.destination360.com, www.wikipedia.org

Ghetarul Taku este cel mai gros ghetar din lume, avand 1477 m grosime si 56 km lungime. Impresionant, nu?

Surse foto (photo sources): www.wikipedia.org, www.wakeandwander.com , www.summitpost.org

Sunt foarte multe obiective turistice in Alaska si totul depinde de ceea ce vreti sa vizitati si ceea ce va place mai mult. Puteti admira peisaje incredibile existente in parcurile nationale, puteti vedea istoria Alaskai in muzee sau puteti admira capitala Juneau.

Ati fost vreodata in Alaska? Daca da, ce v-a impresionat?

JuneauSursa foto (photo source): www.packca.wordpress.com

One thought to “Turismul S.U.A. – Alaska”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.