Turismul S.U.A. – Alabama

Asa cum v-am promis intr-un articol anterior, astazi incep prezentarea propriu-zisa a turismului statelor componente S.U.A. Si ca sa nu se supere nimeni, ordinea va fi alfabetica, astfel incat Alabama este primul pe lista.

Sursa foto (photo source): www.unc.edu

      Putina geografie si istorie: Alabama este al 22-lea stat ce a fost adaugat S.U.A., la data de 14 decembrie 1819. Este situat in regiunea sudica a S.U.A., ceea ce ii confera o clima temperata. Este o regiune presarata cu parcuri nationale de o frumusete iesita din comun si de peisaje care incanta privirea oricui.

Am selectat cateva dintre cele mai vizitate atractii turistice si vi le prezint si voua in cele ce urmeaza:

     Gradina Botanica Huntsville: este o gradina de 453000 m², localizata in Huntsville, aproape de un alt obiectiv turistic important, U.S. Space & Rocket Center. Ce putem vizita in cadrul acestei Gradini Botanice? Mai multe decat v-ati fi asteptat. Gradina este impartita in diferite zone, menite sa arate cat mai mult din frumusetea naturii vegetale: ,,Gradina Copiiilor”, ,,Gradina celor patru anotimpuri”, ,,Gradina Sperantei”, ,,Gradina Legumelor” si ,,Gradina Planetelor” sunt doar cateva dintre frumusetile care asteapta sa fie explorate. Este bine de stiut ca aici se pot organiza si nunti, decorul fiind unul de vis pentru o petrecere in aer liber.

Sursa foto (photo source) : Google search tags ,,Huntsville Botanical Garden”

     Gradina Zoologica Montgomery: a fost infiintata in anul 1920, ca o mica gradina zoologica, iar in 1972 a fost relocata in zona in care se afla si astazi, pe un teren de 16 ha. Ce puteti vedea aici? Animale de pe toate continentele, se pot organiza tabere de vara, conferinte. De asemenea, din 2003 a fost anexat Gradinii Zoologice si Mann Wildlife Learning Museum, unde se pot observa exponate impaiate ale unor animale salbatice si unde se pot afla informatii despre acestea si despre protejarea habitatului lor natural.

      U.S. Space & Rocket Center: este un muzeu situat in Huntsville, Alabama, unde sunt expuse rachete si sunt mentionate realizarile programului spatial al S.U.A. Mai este numit si ,,Cel mai mare muzeu al Cosmosului”.

Sursa foto (photo source): http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Space_%26_Rocket_Center

     De asemenea, mai puteti vizita si : Gradina Zoologica Birmingham, Point Mallard Park, USS Alabama Battleship Memorial Park, Centrul Stiintific McWane si multe altele.

     Ati fost vreodata in Alabama? Daca da, ce v-a atras in mod particular la acest stat?

 

 Sursa foto (photo source): http://ro.wikipedia.org/wiki/Alabama

One thought to “Turismul S.U.A. – Alabama”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.