Teambuilding de vara

Va gandeati ca vara este doar anotimpul vacantelor de familie, sau al celor cu gasca de prieteni? Ei bine, nu, vara este plina de teambuilding-uri. Pentru cei ce insa nu sunt familiarizati cu termenul, teambuilding-ul este o activitate derulata in comun de angajatii unei firme, in afara spatiului de lucru si care de regula nu aduce deloc cu obiectul de activitate. Ganditi-va la o iesire in oras cu colegii de birou, dar la o scara mai mare.

Teambuilding-ul a fost gandit ca o modalitate de sudare a relatiilor dintre angajati, ca o imbunatatire a coeziunii grupului. Sa ai parte de distractie alaturi de aceiasi oameni cu care muncesti zi de zi are un efect benefic asupra individuli in particular si grupului in general. Vezi practic si alternativa stresului profesional cotidian.

Cu ani in urma erau preferate simplele vacante de grup, insa vremurile s-a schimbat si de cativa ani teambuilding-ul implica activitati mult mai antrenante si solicitante ce pun cat se poate de mult la incercare unitatea grupului.

Site-ul Fortuna Evenimente imparte activitatile in patru categorii – programe competitive, programe de aventura, programe tematice si nu in ultimul rand cele creative, fiecare din ele cultivand alte valori si abilitati contextul echipei. De la ambitie si determinare, rezistenta la stres, adaptabilitate si pana la creativitate, toate aceste aspecte fac parte din viata profesionala de zi cu zi si le va fi util celor iau parte la teambuilding sa isi dezvolte aceste laturi.

Cam ce fel de activitati intra in fiecare in program? E important de stiut ca trasaturile fiecarui program se pot impleti in cadrul unei singure activitati, astfel ca o partida de paintball include atat elemente de competivitate cat si de aventura. Iar un concurs de karaoke inseamna deopotriva creativitate si competitie.

Vedem deci ca organizarea unui teambuilding nu e chiar floare la ureche. Tocmai de-asta trebuie lasat pe mana celor ce se pricep la asta. La fel cum ajutorul celor mai priceputi e binevenit si cu alte ocazii, pentru alte evenimente.

Includem aici si simplele petreceri de firma, dar si sesiunile de training sau conferinte, seminarii, congrese, summit-uri si cursuri de pregatire. Poti vedea aici elementele specifice fiecarui astfel de eveniment. O organizare impecabila este intotdeauna un aspect pozitiv si o bila alba in ansamblul culturii organizationale a firmei. Un grup profesional unit se traduce printr-o eficienta a muncii iar teambuilding-ul este unul din instrumentele prin care se poate realiza acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.