Sustin legea apei

     2012, secolul 21: o epocă în care gradul de tehnologizare tinde spre maxim, iar produsele naturale ,,se chinuie” să supravieţuiască între multitudinea de organisme modificate genetic.

     Aproape toate produsele alimentare conţin conservanţi, aditivi alimentari şi multe altele. Incredibil, dar nici apa plată nu mai este naturala. Printre altele ea conţine nitraţi.

Efectele nitratilor asupra starii de sanatate sunt in general o consecinta a transformarii rapide a acestora la nitriti (NO2) in organismul uman. Nitritii reactioneaza cu hemoglobina pentru a produce methemoglobina (o forma a pigmentului care este incapabila de a transporta oxigenul). La adulti, aceasta este rapid redusa inapoi la oxihemoglobina. La copii pana la varsta de trei luni, oricum sistemul relevant de enzime este incomplet dezvoltat iar si methemoglobina formata poate sa creasca si sa se concretizeze intr-o potentiala stare clinica fatala cunoscuta sub forma de.

Principalele simptome ale methemoglobinemie sunt:
– cianoza intensa, difuza, cu nuante brune sau cenusii,
– colici,
– ameteli,
– greata,
– senzatie de sufocare.

In cazul sugarilor, evolutia bolii este foarte rapida, uneori de cateva ore, si de multe ori fatala. (Sursa: http://www.chimiamediului.ro/2010/01/20/nitrati-din-apa-surse-si-toxicitate/)

     După cum puteţi observa, în cantitaţi mari, nitraţii din apă pot fi foarte periculoşi. Companiile care comercializează apa plată nu specifică pe etichetă concentraţia acestora, cu toate că legislaţia europeană impune acest lucru.

     Noi putem schimba ceva. În calitate de consumatori, avem dreptul de a şti ce bem. Este dreptul nostru de a alege şi de a fi corect şi complet informaţi.

    Vă invit să votaţi legea apei, lege care impune specificarea concentraţiei de nitraţi pe etichetă. Durează 30 de secunde să votaţi, completând acest formular, dar vă poate prelungi viaţa cu mult mai mult.

     Haideţi să schimbăm ceva!

     Mulţumim http://blogalinitiative.ro/ pentru campania de conştientizare lansată!

2 thoughts to “Sustin legea apei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.