Sunteti in cautare de apartamente in Sibiu?

Chiar daca stau in Bucuresti de cand m-am nascut, asta nu inseamna ca nu as vrea sa locuiesc in alt oras din tara. Cateodata, simt ca mi-a cam ajuns agitatia din Bucuresti, zgomotul, faptul ca nici macar in weekenduri strazile nu mai sunt libere. Pana in urma cu 2-3 ani, duminica spre exemplu, rar se vedeau masini pe strada. Insa acum, a ajuns sa fie chiar aglomerat la unele ore si chiar e destul de enervant, pentru ca nu prea se mai diferentiaza zilele de munca de weekend. Nu stiu daca si voi ati simtit asta, dar am mai intrebat cateva persoane si acelasi raspuns l-am primit.

Am cateva orase unde mi-ar placea sa ma mut daca as parasi Bucurestiul. Insa, cred ca la un moment dat mi-ar lipsi anumite locuri si chiar si anumite magazine, sa nu mai zic si de agitatie. Pentru ca oricat nu mi-ar placea aceasta agitatie, cred ca la un moment dat as dori sa ma intorc la ea, macar pentru o perioada. Iar pe lista oraselor unde mi-ar placea sa ma mut, se afla: Iasi, Piatra Neamt, Sibiu, Braila, Constanta, Timisoara. Sunt in zone diferite din tara, insa imi plac mult atat ca arhitectura, oameni, vibe-ul orasului.

Si chiar recent, am auzit ca un fost coleg s-a mutat in Sibiu, pentru a fi alaturi de viitoarea lui sotie, care are o mica afacere acolo. Au discutat despre mutarea acelei afaceri, insa si-au dat seama ca in Bucuresti nu ar avea un succes la fel de mare, in conditiile in care competitia este foarte mare pe acea nisa. Asa ca au hotarat sa ramana in Sibiu si sa dezvolte afacerea. Iar fostul meu coleg nu se plange deloc, pentru ca ii place foarte mult orasul. Este un oras linistit, are o arhitectura deosebita, poate merge la munte oricand doreste, oamenii sunt amabili, este curatenie pe strazi, intr-un cuvant, este un oras de vis pentru tara noastra la momentul acesta.

Si pentru ca eram curioasa in legatura cu preturile caselor si apartamentelor din Sibiu, m-am uitat la agentiile imobiliare si nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca sunt foarte bune. Iar in felul acesta am realizat de ce tot mai multi oameni se muta din Bucuresti si de ce Sibiul este si el printre preferinte.

Spre exemplu, un apartament de doua camere nou, in complex rezidential (50,61 mp2) costa 32-33000 euro. Comparand cu Bucurestiul, de banii acestia abia putem cumpara o garsoniera intr-un complex rezidential mai bun. Si cand spun mai bun, ma refer la unul cumparat de la un dezvoltator care respecta clientii, care ofera doar contracte si clauze transparente si unde toti locatarii sunt multumiti. Pentru ca stiti si voi cate probleme sunt cu noile complexuri rezidentiale si cu blocurile realizate din materiale necalitative, de catre muncitori necalificati, care nu ar fi trebuit sa se afle acolo.

Revenind la Sibiu, un apartament de trei camere, nou, la fel situat intr-un complex rezidential, costa intre 42-43000 euro. In Bucuresti, de banii acestia putem cumpara un apartament cu doua camere.

Asadar, preturile in Sibiu pentru apartamente sunt mult mai mici, dar asta nu inseamna ca nu sunt calitative. Bineinteles, am raportat la preturile si salariile din Bucuresti, insa poate pentru locuitorii din Sibiu, preturile acelea ar fi mari. Insa, daca va gasiti un loc de munca remunerat la fel ca in Bucuresti, atunci chiar veti putea spune ca ati facut economie.

Daca doriti sa va mutati in Sibiu, ar fi bine sa va interesati de dinainte in legatura cu locurile de munca, viitorii vecini si alte lucruri pe care ati fi dorit sa le aflati inainte sa va mutati, pentru a nu fi dezamagiti in cazul in care nu vi s-ar potrivi acest oras.

Voi v-ati muta in Sibiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.