Sticla securizata termic

Sticla a fost prima data utilizata pentru geamuri si pentru obiecte decorative. La inceput, nu era calitativa, de aceea se spargea foarte usor. Cu trecerea timpului, oamenii au invatat cum sa obtina sticla din ce in ce mai rezistenta, fara a creste costurile de productie prea mult (pentru a ramane accesibila publicului larg). Iar in ziua de astazi, deja nu mai vorbim despre sticla obisnuita, ci despre sticla rezistenta, sticla securizata si asa mai departe. Spre exemplu, ganditi-va la parbrizele masinilor: la inceput, daca se spargeau, se descompuneau in bucatele care raneau pasagerii. Acum, parbrizele sunt realizate din sticla securizata, sticla ce ramane ,,inchegata” exact ca o panza de paianjen, pentru a nu rani pasagerii in cazul unui impact.

Si daca ne gandim, avem nevoie de sticla securizata in multe locuri: la cabina de dus si la alte obiecte de mobilier sau decorative de prin baie, in cazul treptelor de sticla, in cazul usilor, la balustrade, la diferite piese de mobilier si lista poate continua. Practic, oriunde este nevoie de sticla si s-ar putea ivi cate un accident, este absolut necesar ca sticla sa fie securizata. Chiar zilele trecute am vazut o bucata din sticla-balustrada a unei scari rulante dintr-un centru comercial sparta. Din fericire, asa cum trebuie, era securizata si nu au cazut cioburi, ci pur si simplu a ramas la locul ei, insa era sparta. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca sticla se spargea si cadea pe jos, chiar pe trecatori.

Exista mai multe tipuri de sticla securizata, iar una dintre cele mai bune este sticla securizata termic (tempered glass). Aceasta este produsa printr-un proces de incalzire la 650 de grade Celsius, urmat de o racire brusca, fapt ce ii confera sticlei durabilitate. Rezistenta mecanica la indoire este de patru sau 5 ori mai mare decat a sticlei normale, ceea ce o face perfecta pentru aplicatiile de care v-am spus mai sus si nu numai.

Asadar, data viitoare cand o sa faceti dus in cabina de dus sau veti deschide o usa din sticla, poate o sa va ganditi la procesul necesar pentru a crea o astfel de sticla rezistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.