Spune NU aruncarii alimentelor!

Tocmai am aflat ca in Franta s-a adoptat o lege care obliga supermarketurile sa doneze alimentele care nu s-au vandut, dar care sunt in termen de valabilitate. Tot respectul pentru ei! De multe ori, cand merg in supermarketuri si mai ales in hipermarketuri, vad sute de produse alimentare care mai au cateva zile pana la expirare, dar care sunt inca pastrate la vanzare. Unele sunt puse la oferta, insa nici asa nu se cumpara. Ce se intampla cu ele mai tarziu, nu vrea sa ma gandesc, dar sigur nu ajung la oamenii care ar avea nevoie.

De exemplu, iarna trecuta, chiar pe 31 decembrie la amiaza, am facut cumparaturi pe ultima suta de metri si am observat intr-un hipermarket o gramada mare de avocado foarte copti, la promotie. Am cumparat cativa, dar trebuiau mancati imediat, altfel nu mai erau buni. Ma intreb daca au ajuns la gunoi sau daca s-a facut ceva util cu ei. Si exemplele pot continua: mai ales la fructe si legume se vede asta cel mai bine.

Stiu ca va mai dura pana vom vedea si in Romania asa ceva, dar mi-ar placea mult sa vad ca macar un lant de supermarketuri sau hipermarketuri ia initiativa si nu asteapta o propunere legislativa.

Sursa foto: www.9gag.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.