Sibiu, orasul cultural al Romaniei

Sibiu este un oras din sudul Transilvaniei, fiind de-a lungul vremurilor un important pol al culturii. Iar pentru faptul ca in Sibiu cultura este un domeniu respectat, in anul 2007 Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana. Un moment istoric, un moment important pentru acest oras de 150 000 locuitori, moment ce a reprezentat practic inceputul unor evenimente culturale, care astazi sunt o traditie la Sibiu.

Importanta culturala a Sibiului dateaza inca din anul 1544, atunci cand a fost publicat Catehismul Luteran, aceasta fiind prima carte tiparita in limba romana. Urmand ca apoi, in anul 1788 sa apara primul ziar, in limba germana, din Transilvania. Influenta ocupatiei austrice se observa si astazi in Sibiu. Casele, dar si cele mai importante cladiri istorice au aspect precum cel de origine austriaca, ceea ce face din acest oras unul aparte, care se rupe practic de tot ceea ce inseamna celelalte orase din Romania, devenind un oras turistic tocmai din acest motiv. Datorita fluxului mare de turisti, ofertele de cazare la pensiuni si hoteluri sunt numeroase si variate la preturi rezonabile.

Cele mai importante obiective turistice ce au fost ridicate in acea perioada sunt Palatul Brukentahal si Biserica Romano-Catolica. In ceea ce priveste Palatul Brukenthal, acesta este si astazi unul din cele mai importante obiective turistice din Sibiu. Astazi, in Palatul Brukenthal se afla Muzeul National Brukenthal, care are ca exponante colectiile de pictura a baronului Samuel von Brukenthal. Colectia cuprinde peste 1 200 de opere datand din secolele XV-XVIII.

Un alt obiectiv turistic important al Sibiului este Turnul Sfatului, fiind un monument ridicat ca sa apere marea intrare a cladirii primariei din secolul al XII-lea. Astazi, Turnul Sfatului inglobeaza un grup de cladiri, fiind mult diferit de ceea ce a fost prima data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.