Semineul ideal pentru iarna aceasta

Desi cam doua saptamani ultima luna a toamnei ne-a facut o surpriza aducandu-ne niste temperaturi mai mult decat ok pentru aceasta perioada a anului, de vreo doua zile surpriza a luat sfarsit si usor, usor, iarna pare ca vrea sa-si intre in drepturi, iar seara tarziu putini sunt cei ce se mai incumeta sa iasa din case. Cel mai mult s-au bucurat de aceste zile caldute bucurestenii, mai ales cei ce in fiecare iarna se bazeaza pe reteaua publica de termoficare, retea care anul acesta a creat ceva emotii utilizatorilor. Alternativa e simpla – centralele termice.

Centralele termice in ziua de azi nu mai sunt un lux, pretul lor raportat la veniturile oamenilor scazand mult fata de ani in urma cand incercau timid sa-si faca loc si pe piata romaneasca. E oarecum logic, tehnologia devenind mai ieftina si mai accesibila cu trecerea timpului atunci cand se inoveaza in mod constant. Cel mai des intalnite tipuri de centrale sunt cele pe gaz si cele electrice, ambele solutii similare ca performante tehnice si apropiate ca pret, ambele fiind o alternativa incomparabil mai buna la reteaua centralizata de incalzire.

Producatori sunt multi la numar, insa un nume cu traditie in domeniul centralelor termice este Ferroli, firma ce isi desfasoara activitatea in Romania inca din 1998 pe piata incalzirii si climatizarii rezidentiale si industriale. Pe langa asta, cei de la Ferroli au mers spre viitor orientandu-se si spre energia solara, astfel ca in portofoliul lor, cei interesati pot gasi si sisteme solare, mergand astfel pe mana unuia din tipurile de energie regenerabila si anume cea solara.

Vorbind insa de energie regenerabila discutia aluneca implicit spre ecologie, domeniu in care Ferroli mai vine cu o solutie, sub forma sistemelor de incalzire pe baza de peleti din lemn. Ce sunt peletii din lemn? Nici mai mult nici mai putin decat deseuri lemnoase ce au fost deshidratate si ulterior comprimate, obtinand astfel cam de doua ori mai multa densitate energetica decat lemnul verde. Desi tot un combustibil traditional, acest rumegus aduce cu sine costuri mult mai mici de obtinere si utilizare, eficienta sporita si o rata de poluare mai mica, fiind deci o evolutie pe scara combustibililor traditionali.

Partea si mai buna a acestei solutii e ca nu trebuie sa renunti la visul de a avea in propria ta casa un semineu, putandu-ti pastra aceasta dorinta si fiind in continuare eco-constient daca alegi orice produs din categoria semineelor pe baza de peleti, serile de iarna devenind dintr-odata mult mai atragatoare. Ce spuneti de aceste metode de incalzire?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.