Sa aleg o canapea sau un coltar?

Intrebarea asta si-a pus-o multa lumea pana acum si cel mai probabil la fel de multi o vor face si de-acum incolo, nedumeriti in ce priveste alegerea mobilierului potrivit. E insa o intrebare fireasca, sau mai degraba una ciudata, adresata doar de dragul de face conversatie fie cu cei apropiati, fie pentru a prelungi suspansul alegerii? Depinde. Sunt situatii si situatii. Strict din punct de vedere al clasificarii mobilierului, coltarele sunt tot canapele si ar trebui sa le puteti gasi in aceasta mare categorie oriunde exista un site sau un magazin legat de mobilier. Singura diferenta e forma aparte a coltarelor, ce le face potrivite pentru … coltul unei camere, in speta al livingului.

Ce sa alegi intre un coltar si o canapea clasica, in linie? Raspunsul depinde de mai multe variabile. In primul rand conteaza designul camerei in care vei amplasa viitoarea piesa de mobilier. De la amenajarea interioara, la numarul si pozitia celorlate piese de mobilier si pana la spatiul util, toate aceste elemente vor influenta decizia finala. Evident, coltarul ar trebui asezat aproape de unul din colturile camerei, respectand astfel echilibrul formelor geometrice. Insa in ultimul timp au aparut destul de multe exceptii de la aceasta regula nescrisa, unele implementate cu succes din punct de vedere estetic, altele adevarate kitsch-uri. De partea cealalta, o canapea simpla iti ofera ceva mai multe posibilitati de amplasare fara a strica estetica incaperii.

Cum spuneam, trebuie avuta in vedere si pozitia celor piese de mobilier din camera. De regula peretele opus celui de-a lungul caruia se va intinde canapeaua / coltarul va gazdui TV-ul, indiferent ca acesta va fi amplasat direct pe perete, sau pe o comoda / masa de televizor / biblioteca. Alegerea unui coltar trebuie facuta doar daca si elementele de pe peretele opus pot fi amplasate cat mai aproape de coltul camerei, astfel incat unghiurile de vizualizare sa se pastreze.

In ce priveste spatiul util, fiecare din cele doua solutii de mobilier vine cu avantajele sale. Alegerea unei canapele iti va permite sa folosesti colturile camerei pentru a plasa elemente decorative, cum ar fi plantele de interior. Cealalta alegere in schimb va anula neajunsurile functionale ale coltului, transformand spatiul intr-unul util.

Pana la urma fiecare va face alegerea ce i se pare cea mai potrivita si care spera sa-i ofere rezultatul final dorit, atat din punct de vedere estetic cat si functional. E bine totusi sa vedeti inainte toate produsele din categoria canapelelor si puteti incepe cu Elvila. Iar pentru o comparatie ca la carte, tot pe site-ul Elvila aruncati o privire si asupra coltarelor pentru a fi siguri ca faceti alegerea corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.