Romanii au cea mai frumoasa cascada din lume

Pacat ca nu au grija de ea! Recent, am aflat despre Cascada Bigar din judetul Caras-Severin, declarata de catre site-ul The World Geography cea mai frumoasa din lume. Da, mai frumoasa decat cascadele aflate in zone luxuriante din lume, unde peisajul iti taie respiratia.

Se stie ca Romania are resurse turistice naturale unice in Europa si in lume, de o frumusete inimaginabila, dar cum noi suntem mai ,,egoisti”, preferam sa le tinem pentru noi, ascunse, in loc sa le asiguram infrastructura, sa le includem intr-un program de dezvoltare durabila si chiar sa le declaram momumente ale naturii, pentru a le proteja. Dar de ce sa ne mai miram, cand nu exista educatie si implicare, incepand de la turisti si pana la autoritati. Recent am promovat examenul de licenta, iar tema a fost legata de turism. Bineinteles ca analizand informatii timp de un an, pot spune ca m-am speriat cand am constientizat ca monumente ale naturii unice in lume sunt lasate in paragina din cauza birocratiei si nepasarii.

Dar sa revenim la lucruri mai frumoase: dupa cum spuneam, Cascada Bigar este situata in judetul Caras-Severin, in Oravita, chiar in locul unde trece Paralela 45. Apa cascadei se revarsa peste un strat de muschi, iar mie imi pare ca seamana cu un clopot.

Dar mai bine va las sa va delectati cu pozele ale acestei minunatii.

Sursa foto (photo source) : Google search tag ,,Cascada Bigar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.