Romance cu farmec: de la basme la femei din prezent

     Un popor aparte, romanii au o etnogeneza complexa, inceputa prin unirea triburilor getice cu cele ale dacilor, proces continuat apoi prin asimilarea influentei urmasilor lui Romulus si Remus, iar mai apoi desavarsit odata cu invaziile repetate ale valurilor de cotropitori. Suntem unici, dar totodata purtam genele stramosilor nostri: unii romani au pielea mai inchisa la culoare, din cauza invadatorilor din Asia, altii au parul blond, tenul deschis si ochi albastri, la fel ca saxonii, dar cea mai mare majoritate a romanilor si a romancelor in special au parul saten, iar tenul nici foarte inchis, dar nici foarte deschis.

     Inca din cele mai vechi timpuri, stramoasele noastre au fost preocupate de frumos, iar dovada sunt obiectele ceramice splendid pictate, de exemplu cele de la Cucuteni si descoperirea unor obiecte de ingrijire personala, cum ar fi pieptanul din os.

     Pentru ca suntem un popor cu o istorie indelungata, personalitatile feminine recunoscute pentru farmecul lor, dar si pentru inteligenta de care au dat dovada nu sunt deloc putine. Si pentru ca tot vorbim despre istorie si mosteniri, in folclor, mai ales in basme si povestiri se vorbeste foarte mult despre femei cu o frumusete naturala, asemenea zanelor sau fecioarelor de imparat.

     O descriere foarte frumoasa a unei romance din povesti se regaseste in basmul popular ,,Fata din dafin”:

,,Deschide-te dafin verde,

Sa iasa fata curata

De soare nevazuta,

De vant nebatuta,

De ploaie neudata,

De voinic nesarutata,

Caci se duce la fantana,

Unde este apa lina,

Fetisoara sa si-o spele

Si s-adune floricele…”

     Aceste versuri se refera la puritatea romancelor, la mod in care isi etaleaza farmecul si mai ales la utilizarea produselor din natura pentru a se ingriji, dupa cum ,,Fata din dafin” isi spala fata cu apa lina din fantana.

     Basmele descriu romancele cel mai bine: pure, fermecatoare, cu pielea stralucitoare, cositele prinse cu flori si buzele rosii ca macii.

    Dar, urmasele geto-dacilor si ale romanilor, nu sunt numai fermecatoare, ele se preocupa si de alte activitati, care au adus tarii glorie si au clasat-o pe cele mai inalte podiumuri. Iar pentru acest lucru, ingrijirea naturala primeaza, deoarece cateodata nu poti avea destul timp incat sa te machiezi, iar faptul ca etalezi un ten perfect, te va ajuta sa fii sigura pe tine, indiferent de situatie si sa emani farmec. Iar printre cele mai importante ,,arme” se afla si zambetul, care face cat o mie de cuvinte.

    Romance cu farmec care au facut performanta, se gasesc in toate domeniile, de la sport la inginerie, de la pioniere in aviatie pana la cercetatoare care au descoperit elixirul tineretii si de la femei de afaceri pana la mame. Astazi ii multumim doamnei Ana Aslan, pentru mostenirea lasata si pentru ca a realizat produse precum Aslavital, gandindu-se la romance in primul rand si la modul in care ele se ingrijesc.

     Stresul si timpul tot mai limitat isi pun amprenta asupra tenului nostru si asupra starii de spirit. Dar o femeie cu farmec nu se va lasa doborata usor si va gasi mereu timp pentru ingrijirea personala. In zilele noastre, cand se pune accent tot mai mult pe produse bio, nu mai este atat de dificil sa iti pastrezi pielea tanara si ferma. Iar cum traim intr-o tara care are resurse naturale folosite in industria cosmetica, cum ar fi argila, mierea, galbenelele, aloe vera si multe altele, folosite inca din cele mai vechi timpuri, de catre stramoasele noastre, pentru a-si ingriji tenul, nu avem nicio scuze pentru a nu ne rasfata pielea. Dar, atunci cand aceste ingrediente sunt prelucrate de catre specialisti, cum este compania Farmec, proprietatile lor sunt accentuate, iar astfel ne putem rasfata pielea cu ajutorul naturii.

     Am vazut foarte multe romance cu farmec, ce apeleaza la produsele companiei si arata impecabil. Atunci cand te simti bine in pielea ta, esti impacata cu tine insati si radiezi.

     O femeie cu farmec nu inseamna neaparat o femeie care iese in evidenta prin machiaj, haine si accesorii scumpe. O femeie cu farmec este fermecatoare in orice situatie, poate iesi din orice incurcatura si mai ales este mandra ca are pielea perfecta. Iar cand o femeie cu farmec este si romanca, deja vorbim despre frumusete la superlativ si de o atitudine fermecatoare.

     Nu multe persoane de sex feminin sunt femei in adevaratul sens al cuvantului. Pentru a ajunge femeie, trebuie in primul rand sa iti depasesti limitele, sa fii cat se poate de fermecatoare in interior, aceasta presupunand o atitudine pozitiva si mult optimism, iar mai apoi, sa dovedesti ca esti mandra de felul in care arati natural. Trebuie sa fii mandra si hotarata, pentru ca oamenii din jurul tau sa te poata admira si compara cu Ileana Cosanzeana, despre care folclorul spune ca “la soare te puteai uita, dar la dansa, ba!”

     Iar nu in ultimul rand, trebuie sa fii mandra ca esti femeie, mandra ca ai farmec si mandra ca esti romanca! Nu multe femei au oportunitatea de a se lauda cu un trecut atat de bogat precum al nostru, al romancelor, cu personalitati puternice, dar fermecatoare si cu taria de caracter de care dam dovada.

     Da, sunt multumita cu felul in care arat si da ,,sunt o romanca mandra-n toate cele”!

     Articol participant la Spring SuperBlog 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.