Rolul sticlei in cladiri

Atat oamenii, cat si celelalte vietuitoare ale planetei, cauta adapost in momentele in care vremea este neprielnica sau pe timpul noptii. Animalutele au viziuine sau cuiburi, iar oamenii… au cladiri. Cladirile sunt cele care ne ajuta sa supravietuim, sunt cele in care ne desfasuram activitatile cotidiene, in care mergem la cumparaturi etc. Practic, fara cladiri, nu ar fi posibila viata asa cum o stim astazi.

Iar cladirile nu sunt doar functionale, ci si estetice. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa combine functia de baza a cladirilor cu arta si astfel au luat nastere cele mai frumoase cladiri din lume, printre care castele, palate, case memoriale si multe altele.

In ziua de astazi, nu se mai pune chiar atat de mult accent pe estetica, functionalitatea este mai importanta, iar tehnologia joaca un rol foarte important. Nu stiu daca ati observat, insa cladirile construite in ultimii 10 ani, au ca element predominant sticla. Mai ales cladirile de birouri, care nu au pereti exteriori acoperiti, ci sunt realizati din panouri de sticla. Sticla joaca atat un rol estetic, cat si unul functional, iar privelistea de dinauntrul cladirii este de neratat. Angajatii corporatiilor in special vor aprecia aceste cladiri cu geamuri mari, pentru ca vor putea sa priveasca pe geam pentru a se relaxa, iar daca au noroc si cladirea este amplasata intr-o zona verde, cu atat mai bine.

Si pentru ca am vorbit despre sticla, trebuie sa stiti ca nu este utilizata doar pentru geamuri sau usi, in cadrul unei cladiri, ci si pentru alte anexe, cum ar fi copertinele de sticla. Cred ca nu este nimic mai enervant decat o intrare intr-o cladire sau o casa, neacoperita. Este bine ca intrarea sa fie acoperita de o copertina, din mai multe motive: daca va ninge, locul de dedesubt va ramane curat si astfel se va diminua mult riscul de alunecare la iesirea sau intrarea din cladire, daca e foarte cald si soare, va reprezenta un mic refugiu pana sa se intre la si de la aer conditionat. 

Asadar, copertinele de sticla joaca un rol important pentru cladiri si ar trebui sa se regaseasca in cat mai multe locuri! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.