Anul 2030: lumea a inceput sa depinda in proportie de 100% de tehnologie. Totul este asistat de electronice. Foarte putini sunt oamenii care nu dispun de cel putin un gadget, astfel incat industria lor s-a dezvoltat extrem de mult, iar alegerea unuia presupunea pana acum doi ani foarte multe ore de cautare si documentare.
Din fericire, un grup de psihologi au avut o idee revolutionara: aceea de a se specializa si de a crea o noua ramura a psihologiei, psihologia gadgeturilor. In cadrul acestei noi discipline, specialistii invatau cum sa indrume fiecare persoana astfel incat sa isi aleaga gadgetul care se potriveste cel mai bine cu personalitatea ei.
Pentru a afla care este cel mai bun gadget pentru ei, oamenii sunt invitati sa raspunda unor teste, cu diferite intrebari, asemenea celor folosite pentru a determina tipul de personalitate sau coeficientul de inteligenta. Apoi, raspunsurile sunt analizate, iar rezultatele sunt introduse intr-un program dezvoltat in parteneriat cu fiecare site, iar acesta da raspunsul exact.
Acum doua zile mi-am pierdut telefonul. L-am cumparat doar pentru ca imi placea cum arata. Ce-i drept, nu aveam nevoie de aplicatii complexe. Mi-a parut tare rau cand am vazut ca nu-l mai am. Nu sunt genul de persoana care sa piarda lucruri, dar telefonul cred ca mi-a scapat din husa pe care o uitasem cu fermoarul desfacut. Degeaba m-am intors in locul unde banuiam ca l-am pierdut….
Partea mai proasta, d-abia acum urmeaza… Cum imi voi alege alt telefon? In ultima vreme au aparut pe putin 100 de produse noi, care au ceva diferit… Fiind si blogger, cerintele mele pot spune ca au crescut. Telefonul trebuie sa indeplineasca mai multe functii acum: am nevoie de unul cu sistem de operare, pentru a accesa blogul meu si pentru a posta atunci cand am cate o idee buna, o conexiune rapida la internet ar fi urmatoarea cerinta, iar nu in ultimul rand, sa aiba un design atractiv, potrivit varstei mele.
Dupa 2 zile de cautari pe internet si in magazinele de specialitate, am ales 10 smartphoneuri, iar pentru ca nu reuseam sa ma decid care este cel mai bun, am hotarat sa apelez la un psiholog specialist in gadgeturi. Zis si facut! Prietena mea cea mai buna mi-a recomandat un specialist si mi-am facut programare pentru a doua zi.
Am ajuns la cabinet la ora 10. Doamna psiholog era foarte tanara spre surprinderea mea, dar stiam ca este printre putinii medici specialisti in domeniul acesta. Dupa o discutie de 5 minute referitoare la cel gadget mi-as dori si care ar fi asteptarile mele, am fost invitata sa raspund unui chestionar cu 10 intrebari, special conceput pentru telefoane si pentru fete (mai exista un chestionar si pentru baieti):
1. Care este varsta dumneavoastra?
2. Precizati zona in care locuiti si zonele pe care le frecventati cel mai des.
3. Ce ocupatie aveti in prezent?
4. Ce stil de viata considerati ca aveti?(activa sau pasiva) Argumentati alegerea in cateva cuvinte.
5. Considerati ca sunteti o persoana introvertita sau extrovertita? (Argumentati alegerea)
6. Sunteti o persoana conservatoare sau o persoana care se adapteaza in permanenta schimbarilor?
7. Daca ar fi sa alegeti intre design si tehnologie, care ar fi optiunea dumneavoastra?
8. Descrieti-va in cateva cuvinte.
9. Care este bugetul de care dispuneti pentru achizitionarea telefonului?
10. Pentru ce activitati intentionati sa utilizati telefonul?
Dupa ce am completat chestionarul, am asteptat cam 10 minute. Eram nerabdatoare sa aflu care va fi raspunsul, iar acesta nu a intarziat: ,,castigatorul” era Samsung Galaxy Ace Plus. Era exact telefonul pe care mi-l doream, iar apoi, impreuna cu doamna psiholog am analizat raspunsurile mele la intrebari si mi-a explicat de ce acest telefon mi se potriveste:
1. ,,21 de ani” – Smartphoneul este unul special conceput pentru tineret.
2. ,,Locuiesc la periferia orasului si frecventez cel mai des centrul Bucurestiului”- Centrul orasului este foarte aglomerat, iar oricand cineva poate fura un telefon, de aceea, este nevoie de unul care sa nu iasa in evidenta prin design, ci sa aiba anumite detalii si finisaje, dar care sa nu ,,sclipeasca”. Acest lucru este valabil si pentru periferia orasului. Fiind si zone aglomerate, este posibil ca telefonul sa fie scapat pe jos din greseala, din graba, dar pentru Samsung Galaxy Ace Plus, acest lucru nu este o problema, fiind rezistent.
3. ,, In prezent sunt studenta”. Cum am spus si mai sus, telefonul este potrivit pentru tineret. Functiile ,,Social Hub” si ,,Music Hub” sunt in prezent cautate de studenti, pentru a fi in legatura directa cu cei dragi, dar si pentru a asculta muzica preferata oriunde si oricand.
4. ,, Am o viata activa, deoarece sunt plecata mai tot timpul de acasa, fiind ocupata cu facultatea, iar o mare perioada din timp mi-o petrec cu prietenii. Imi place sa fac sport si sa fiu tot timpul in miscare” – Samsung Galaxy Ace Plus detine tot ceea ce are nevoie o persoana activa: de la o conexiune rapida la internet, pana la retele de socializare si sistem de operare Android.
5. ,, Sunt o persoana extrovertita, deoarece imi place sa impartasesc cu prietenii sau cu cei apropiati tot ce simt. Daca am o problema, prefer sa caut ajutor, atunci cand simt ca nu o pot rezolva singura, decat sa ajung intr-o situatie din care sa nu mai pot iesi” – Telefonul este conceput pentru a facilita comunicarea, atat ca apeluri, cat si ca retele sociale.
6. ,, Sunt o persoana care se adapteaza permanent schimbarilor” – la fel ca si Samsung Galaxy Ace Plus. Chiar daca va trece un timp, telefonul va raspunde cerintelor, datorita tehnologiei pe care o detine si care se poate adapta, implementand noi aplicatii.
7. ,, As opta pentru tehnologie” – Din fericire, smartphoneul imbina designul modern si atractiv cu tehnologie de ultima generatie.
8. ,, Sunt o persoana energica, activa, vesela, optimista, curioasa si dornica de a sti in permanenta ceea ce se intampla in jurul meu” – Telefonul este potrivit unei persoane active, iar conexiunea foarte rapida la internet permite aflarea ultimelor stiri in cel mai scurt timp.
9. ,, Maxim 2000 lei”- Samsung Galaxy Ace Plus costa doar 946,43 lei, astfel incat bugetul nu va fi consumat nici pe jumatate.
10. ,, In primul rand pentru socializare: apeluri si conectarea la retelele sociale, pentru muzica si pentru a scrie pe blog” – Despre conexiunea la internet si Music Hub am mai vorbit, iar sistemul de operare Android 2.3 (Gingerbread) permite accesarea unei multitudini de aplicatii, printre care si o conexiune facila la platforma WordPress.
Acestea fiind spuse, m-am intors fericita acasa si am intrat pe www.evoMAG.ro, pentru a-mi achizitiona telefonul mult dorit. De nerabdare, m-am prezentat la sediun firmei pentru a-mi ridica gadgetul, dupa ce am plasat comanda in prealabil.
Voi cum va alegeti gadgeturile? Tineti cont si de personalitatea voastra atunci cand optati pentru un model anume?
Imi cumpar un gadget in funtie de ce-mi poate oferi si de ce am eu nevoie, rezista el in caz ca sunt mai nervos :))
:)) Dar cu ce ti-a gresit bietul gadget?
Sunt rare momentele alea :))
Eu unul tin cont mai mult de functionalitatile practice ale unui telefon.. 😀 sa ma tina bateria, sa fie dual-sim, adica nah, am anumite constrangeri :))
🙂
Felicitari pentru articol si spor la scris!
🙂
Multumesc mult de tot:D