Piramide romanesti – Piramidele de pamant de la Goranu

     Cred că nu există persoană pasionată de istorie şi arheologie, ce nu a dorit să ajungă în Egipt. Dar, pentru cei care nu au ajuns încă, am o variantă mioritică a piramidelor. Ce-i drept, nu veţi găsi faraoni şi sfincşi, dar veţi descoperi o sumedenie de piramide modelate de natură, de-a lungul timpului.

      Rezervaţia Geologică Piramidele de la Goranu este situată în judeţul Vâlcea, în apropierea reşedinţei, Râmnicu Vâlcea (la 4 km de ea), mai exact pe valea râului Stancioi.

     Piramidele de la Goranu s-au format asemeni majorităţii fenomenelor carstice din ţara noastră – cu ajutorul apei. Cum? Apa râului, în decursul a sute de ani, a erodat pământul din jurul ei, iar ploile, zăpezile, îngheţul şi dezgheţul au contribuit şi ele la erodare. Rezultatele sunt spectaculoase: forme asemănătoare unor piramide, înalte de 80 m, şanturi adânci de 10 m şi un versant al muntelui ce arată ca o uriaşă orgă.

     Căi de acces:

a).     rutiere:  – E81 până în Râmnicu Vâlcea
– DN 7 Bucureşti – Piteşti – Rm. Vâlcea – Sibiu
– DN 67 Tg. Jiu – Horezu – Rm. Vâlcea
– DN 64 Craiova – Dragăşani – Rm. Vâlcea

b).    feroviare : Gara Râmnicu Vâlcea.

      Odată ajunşi în Râmnicu Vâlcea, mai sunt 4 km de mers până la piramide. Trebuie doar să întrebaţi un localnic.

      Vă ataşez şi câteva poze şi sper că v-am convins să vizitaţi şi piramidele româneşti pentru că sunt mai frumoase decât cele din Egipt.

Piramide Goranu

Sursa foto: www.turism.bzi.ro

12 thoughts to “Piramide romanesti – Piramidele de pamant de la Goranu”

    1. Eu am auzit prima data acum 4 ani, cand am stat o zi in Ramnicu Valcea, dar nu am avut ocazia sa le vizitez. Dar luna viitoare, o sa ajung la ele:d

  1. Pingback: polimedia.us/fain
  2. Piramidele cum le numesc unii, rapi cum le numesc altii sunt acolo si sunt extrem de frumoase, dar trebuie sa pleci ori cu cineva care cunoaste locurile, ori cu ceva sa te aperi de cainii unora. Eu zic ca merita vizitate eu am urcat si deasupra si e un peisaj mirific, poate o sa ajungeti si voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.