Pe valurile tehnologiei

     În sfârşit a venit vara! Calendaristic vorbind, practic ne luptăm cu ploi şi cu o vreme capricioasă: dimineaţa ploaie, la prânz caniculă. Nici nu mai ştiu cum să mă îmbrac atunci când vreau să ies în oraş. Din fericire, am descoperit o metodă care să mă ţină permanent la curent cu starea vremii: telefonul mobil. Acum pot afla în câteva secunde, cum va fi vremea în următoarele ore, cu o precizie de 90% (avantajele tehnologiei de astăzi).

     Şi pentru că s-au anunţat câteva zile toride, am decis să dau o fugă până la mare. Cum nu puteam să plec singură, am invitat câţiva prieteni şi mi-am luat şi cele 5 telefoane. Nu, nu vă gândiţi că sunt o persoană foarte căutată. Dintre ele folosesc doar două, iar restul sunt ca şi prietenii mei, pentru că am crescut împreună.

     Ajunşi la mare, ne-am ocupat locurile pe plajă şi ne-am lăsat purtaţi de sunetul valurilor, pe râul amintirilor: mă gândeam la faptul că în urmă cu 8 ani mă bucuram doar la gândul că pot înregistra o melodie de 30 de secunde cu ajutorul telefonului mobil, pentru ca apoi să o setez ca şi ringtone, iar astăzi pot afla starea vremii şi pot utiliza internetul pe un aparat atât de mic şi complex. Cum să nu te simţi mândru că trăieşti în vremurile astea, unde poţi asista la evoluţia tehnologiei? Eu sunt foarte fericită.

     După o oră de plajă, o prietenă m-a întrebat dacă mai ţin minte ziua când am primit primul meu telefon mobil. Era ca şi când m-a întrebat dacă mai ţin minte prima zi de şcoală, aproximativ aceleaşi emoţii. Şi acum îmi aduc aminte: era o zi ploiasă de martie, acum 8 ani. Tata, fiind şofer de autocar, pe ruta România-Italia, mi-a cumpărat din afară un telefon mic şi foarte drăguţ: Panasonic GD75 . Se găsea foarte rar în România, iar cel mai mult îmi plăcea faptul că îi puteam personaliza tonul de apel cu o melodie înregistrată. Am fost dezamagită pentru că n-am putut să îl arăt colegilor la şcoală a 2-a zi, pentru că nu aveam voie cu telefoane. Nu îl foloseam des: atunci nu existau extraopţiuni cu mii de minute şi SMS-uri pentru cei care aveau cartele prepay, iar la abonamente nu erau sute de minute. Atunci era la modă beep-ul şi SMS-urile foarte scurte. Aşa am învăţat să scriu prescurtat, pentru a nu depăşi lungimea unui SMS.

      Nokia 3120 s-a simţit un pic marginalizat, deoarece a fost singurul telefon pe care l-am deţinut cel mai puţin timp: cam jumătate de an. Şi asta pentru că am primit un Samsung SGH – E8080. Adus tot din Italia, acest telefon funcţionează perfect şi astăzi. Eram foarte încântată de el, până i-am pierdut încărcătorul. Şi culmea ghinionului, modelul nu prea se găsea în România. Norocul meu a fost totuşi că am încercat un încărcător de la un model asemănător.

     Doi ani mai târziu, am hotărât să îmi achiziţionez un alt telefon. Coincidenţă sau nu, toate telefoanele mele au fost cumpărate la diferenţă de 2 ani, fără să planific ceva. Acesta era chiar cel mai negru telefon de pe plajă: LG KG800- Chocolate, care spunea întruna că adoră să fie bronzat şi că numele îi este predestinat. Mă întreb ce ar fi zis dacă ar fi fost alb sau roz? Chocolate a fost un telefon elegant, printre primele cu tehnologia touch screen şi cu ajutorul căruia am descoperit beneficiile internetului pe mobil. Din păcate, după 2 ani s-a stricat, iar  după 2 reparaţii l-am lăsat la odihnit în cutiuţa lui.

     Elegantul LG a fost înlocuit de o adevărată DIVA, Samsung GT S7070, pe care îl am şi în prezent. Este un telefon feminin, foarte fiabil şi sunt super încântată de el.

     Povestindu-i prietenei mele despre telefoane, nici nu ne-am dat seama când s-a făcut ora prânzului, iar soarele ardea prea tare pentru a mai sta la plajă. Pe drumul spre hotel, mi-a spus că ar dori să îşi schimbe telefonul şi ar vrea şi o tabletă.

     Atunci mi-am adus aminte de treasure hunt-ul de pe facebookul celor de la EuroGsm, care sărbătoresc 15 ani de activitate şi oferă ca premiu un Samsung Galaxy Note. Prietena mea a fost mai mult decât încântată şi a spus că va participa imediat ce ajungem la hotel şi se conectează la internet.

     Mai ţineţi minte primul vostru telefon şi emoţiile prin care aţi trecut până l-aţi primit? Vă invit şi pe voi în cursa pentru un Samsung Galaxy Note. Trebuie doar să intraţi pe facebook şi să vă conectaţi la aplicaţia aceasta. Multă baftă tuturor.

4 thoughts to “Pe valurile tehnologiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.