Pantofi sport, nu ,,adidasi”

     Adidaşi, tenişi, adidaşi şi iar tenişi. Sunt două cuvinte care ni se par corecte din punct de vedere gramatical. Dar poate v-aţi intrebat vreodată care este etimologia lor sau măcar dacă sunt corecte aceste două forme.

     Vă spun eu, forma corectă este ,,pantofi sport”. Cuvântul adidaşi s-a încetăţenit de la binecunoscuta firmă care îi produce, iar tenişi datorită sportului unde au fost folosiţi mai întâi. Apropo, ,,Teneşi” nu este corect, cu toate că aud foarte multă lume folosind această formă.

     În altă ordine de idei, indiferent de cum spunem, aceşti pantofi sport sunt o adevărată ,,desfătare” pentru picioarele noastre. Indiferent dacă îi folosim atunci când facem sport sau vrem să ne îmbrăcăm mai lejer, o pereche de adidaşi este lucrul care nu trebuie să lipsească din nicio garderobă.

     Doar să nu vă treacă prin cap să asortaţi ,,glorios” o ţinută elegantă sau accesorii elegante la o pereche de tenişi. Un mare nu. Aceştia trebuie asortaţi şi potriviţi la îmbrăcăminte, la fel ca orice altă piesă din garderobă.

     De altfel, adidaşii trebuie aleşi în funcţie de utilizarea lor viitoare. Nu putem alerga cu orice fel de adidas, sau nu putem merge la aerobic cu adidaşi nepotriviţi. Pot face mai mult rău decât bine.

     În concluzie, atunci când vreţi să achiziţionaţi o pereche de pantofi sport, gândiţi-vă la ce o veţi folosi şi asortaţi-o cât de cât.

     Care sunt preferaţii voştri? Eu tocmai mi-am achiziţionat o pereche de adidaşi Nike. Pardon, pantofi sport.

2 thoughts to “Pantofi sport, nu ,,adidasi””

  1. Prefer Nike dar si marca Adidas a scos foarte multe modele cu tehnologie de ultima generatie in special la ghetele de baschet . Pacat ca nu se gasesc in Romania si au preturile inca foarte mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.