Nu mai am timp…

       Nu ştiu câţi dintre voi au observat în ultimii ani că timpul nu mai are valoare…

      Conform oamenilor de ştiinţă, frecvenţa Schuman, cea care determină durata timpului pe Terra, a crescut în ultimii 30 de ani de la 7,8 Hz la 12 Hz. Rezultatul? Ziua nu mai are 24 de ore, ci numai 16. Iar frecvenţa continuă să crească, lucru care în opinia unor specialişti ar duce în anul 2012 la comprimarea timpului până la 0.

 timp-cover-int

     Dar să trecem peste scenariile apocaliptice şi să revenim la modul cum ne afectează pe noi ca indivizi micşorarea zilei.
Personal, vă spun că nu mai am timp pentru nimic. Să spunem că mă trezesc la ora 06:00, ajung la facultate la ora 08:00, stau 6 ore care trec incredibil de repede, ajung acasă la ora 15:00, mă odihnesc un pic (însemnând o oră) şi se face ora 16:00. Dacă am ,,norocul” să mai am şi un proiect pentru facultate… nu mai apuc să fac nimic… Şi acesta a fost un exemplu ,,minimizat”, pentru că pe lângă aceste lucruri mai am şi alte activităţi.

     Ţin minte că atunci când eram în şcoala generală, clasele 1-4, mă trezeam la ora 07:00, ajungeam la şcoală la 08:00 şi stăteam numai 4 ore. Dar treceau incredibil de greu, ca şi când ar fi fost 8 ore de acum. Şi nu exagerez. Ajungeam acasă la 12 şi un pic şi în timpul rămas până la ora 22:00 când mă culcam făceam o mulţime de lucruri… Dacă ar fi să reiau activităţile de atunci mi-ar trebui 3 zile.

     Cum mă afectează pe mine trecerea prea rapidă a timpului? Simplu: trebuie să mă organizez în amănunt sau să amân anumite activităţi pentru alte zile. Şi sincer este foarte enervant. Şi ce mi se pare cel mai trist este că viaţa mea trece pe lângă mine mult prea rapid. Nu apuc să mă bucur de vârstă, că a şi venit ziua mea şi am mai îmbătrânit un an. Pierd timp preţios. Cu toţii pierdem…

     Ce este de făcut? Tot specialiştii au soluţia. Unii spun că după ce vom intra în a 5-a dimensiune, timpul vă revenii la normal (asta fiind undeva la sfârşitul anului curent), iar alţii susţin că nu există rezolvare, iar când timpul vă devenii 0, lumea se vă sfârşii. Personal prefer să fiu optimistă şi să îl cred pe Nostradamus care a prezis sfârşitul lumii pentru anul 7000 şi un pic.

      Pe voi cum vă afectează comprimarea timpului?

       Sursa foto : http://www.descopera.ro/galerii/4685462-calatoria-in-timp

9 thoughts to “Nu mai am timp…”

  1. Si pe mine ma afecteaza la fel ca pe tine. Parca nu mai am timp de absolut nimic, dar cum mi-a spus o colega, sa nu ma mai plang ca nu am timp sa fac nimic si sa incerc sa fac lucrurile respective. Asa o sa observ ca am mai mult timp decat mi-as fi imaginat. Sincer, am incercat acest lucru si am observat ca merge, cel putin la mine. Nu stiu daca se potriveste la toata lumea acest lucru.

  2. Timpul in esenta lui , e infinit . Noi prin actiunile noastre il interpretam in mod diferit.De ex. 10 ore la job mi se par o eternitate insa 10 ore in prezenta unei persoane dragi…pff 10 minute .Get de deal ? 🙂

    1. Ai dreptate. Eu ma refeream la cum trece timpul obiectiv, nu cum il percepem;)) Eu daca vreau sa fac mai multe lucruri in cursul unei zile, nu imi ajunge timpul. Dar vorba ta daca stau si fac ceva ce nu imi place, trece f greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.