Mica masina second hand curajoasa

     A fost odată ca niciodată, în cel mai mare târg auto din România, o familie de maşini second hand : mama, tata şi maşinuţa. Ei trăiau fericiţi şi liniştiţi, având grijă ca târgul auto să prospere. Nu au vrut să fie cumpăraţi până acum, pentru a nu fi despărţiţi. Dar, micuţa maşinuţă creştea şi îşi dorea să cutreiere ţara în lung şi-n lat. Părinţii eu nu erau de acord, de teama ca nu cumva odrasla lor să fie accidentată.

     Într-o zi, pe când se uita la televizor, maşinuţa a văzut o reclamă în care era prezentată o maşină nouă, la un preţ apropiat de al ei. Nu mai văzuse până acum o maşină nou-nouţă şi nu înţelegea care este diferenţa între ea şi acea maşină. De ce ea nu are parte de promovare, iar altele apar la televizor.

     Supărată, s-a dus la mama ei, care tocmai ajuta nişte clienţi să aleagă o maşină.

–    Mami, ce este o maşină nouă? De ce ele apar la televizor şi noi nu?

–    Scumpo, dar şi noi avem parte de publicitate. Doar suntem în cel mai mare târg auto.

–    Nu la asta mă refeream. De ce ele sunt aşa lucioase şi drăguţe? Şi preţul… Îşi vor găsi imediat proprietari.

–    Maşinuţă mică, stai să termin cu domnii şi o să avem o mică discuţie. Durează 5 minute. Nu fi supărată, pentru că nu ai motive.

     Mama maşină s-a întors la clienţi, iar maşinuţa a plecat turată la maxim spre şosea. Era prima dată când ar fi ieşit din târg, dar ştia că numai aşa are şanse să afle adevărul. Cu ce este mai bună o maşină second hand decât ea?

     Fiind foarte mică, nu avea experienţă suficientă şi era să fie accidentată. Noroc că au protejat-o alte maşinuţe. Nu a durat mai mult de 1 oră până a ajuns la o reprezentanţă auto. Nu ştia dacă să intre sau să aştepte posibili clienţi pe care să îi roage să îi spună care sunt diferenţele între ea şi o maşină nouă.

     A stat acolo aproximativ jumătate de oră, până s-a întâmplat ceva neobişnuit. Nu şi-a dat seama unde a parcat şi urma să fie ridicată. S-a speriat, scuzându-se că aşteaptă pe cineva, dar nu a reuşit să înduplece pe nimeni. A fost urcată pe platformă şi dusă la spaţiul special amenajat pentru maşini ridicate. A plâns tot drumul, dar fără niciun rezultat.

     Părinţii ei deja se panicaseră, pentru că dispăruse de mai bine de 4 ore şi nimeni nu o văzuse. Apoi, a venit o maşină şi le-a spus că a văzut ce s-a întâmplat. Părinţii au plecat într-un suflet spre locul respectiv şi au găsit-o pe micuţa maşinuţă epuizată de plâns şi teamă.

     S-au bucurat foarte mult când s-au revăzut. Din întâmplare, acolo se afla şi un om care dorea să îşi schimbe maşina. A întrebat maşinuţa de ce este supărată şi aceasta i-a spus motivul. Omul a început să râdă şi i-a răspuns cât se poate de cald :

–    Dacă erai o maşină nouă nu mai aveai curajul să pleci singură de lângă ai tăi pentru a afla ceva, pentru că nu mai aveai motiv, iar viaţa ta ar fi fost plictisitoare. Acum să luăm pe rând motivele. Primul este preţul: chiar dacă maşina din reclamă avea un preţ asemănător cu al tău, în final, ar ajunge să coste mai mult. Tu eşti deja înmatriculată, iar lucrul acesta contează foarte mult. Scuteşte un posibil proprietar de câteva sute de euro. Plus că să ştii că reclamele nu sunt complete. Maşina aceea poate nu era full option, pe când tu ai tot ceea ce îţi trebuie. Iar majoritatea sistemelor tale sunt deja testate. Un alt motiv este dat de fiabilitate. Tu eşti deja rodată. Problemele pe care le-ai  putea avea, pot fi prevăzute foarte uşor şi rezolvate înainte să se producă, pe când la o maşină nouă este greu de prevăzut care piesă va ceda mai repede. Ştim cu toţii că în primul an de folosinţă al unei maşini, diverse piese pot ceda. Mai vrei motive? Oamenii preferă maşini second hand şi mai ales începătorii, pentru că voi sunteţi obişnuite deja cu mai multe stilurile de condus şi nu vă va durea atât de tare când vă veţi lovi. Iar reparaţiile sunt mai ieftine. Că tot am adus în discuţie iar banii, asigurările pentru tine pot costa mai puţin şi poţi alege orice firmă. Pe când proprietarul unei maşini noi va fi obligat să facă asigurări la o anumită companie, de obicei cea mai scumpă, pentru a nu pierde garanţia. Şi un mic secret, preţul tău se poate negocia, astfel ai mai multe şanse să găseşti un client mai repede.

     După toate argumentele date de acel om, micuţa maşinuţă s-a înveselit. Ştia că este mult mai bună decât una nouă, care are nevoie de publicitate pentru a fi cumpărată.

      În concluzie, o maşină second hand este mai bună decât una nouă, investiţia pe termen lung fiind mult mai bună.

    Şi nu uitaţi :  „Maşină? Nu vinde/nu cumpăra până nu ai intrat pe autovit.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.