Materiale promotionale personalizate

Marketingul a aparut inca din cele mai vechi timpuri, cu toate ca pe atunci nu era atat de avansat, ci avea o singura functie, aceea de promovare. Mesterii puneau la usa atelierului o proba din ceea ce lucrau, pentru ca oamenii sa vada ca acolo se afla un mester si astfel putea fi gasit mai usor. Intre timp, lucrurile au evoluat si marketingul a capatat mai multe functii. Oamenii nu se mai multumesc doar ca o afacere sa fie promovata, ci doresc sa poata prevedea ceea ce ar dori clientii, pentru a le oferi cele mai bune produse si servicii.

Si cu toate ca traim intr-o epoca tehnologizata, in care marketingul online ia locul celui clasic, tot nu se va putea renunta la marketingul traditional. Spre exemplu, una dintre cele mai bune metode de promovare directa si indirecta in acelasi timp este prin intermediul materialelor promotionale personalizate. Spre exemplu, o persoana primeste o agenda personalizata de la o anumita firma. Agenda o sa ii placa si prin urmare o sa o foloseasca atat acasa, dar si la scoala sau la locul de munca. Indirect, celelalte persoane or sa vada agenda inscriptionata si poate isi aduc aminte ca au nevoie de produsul sau serviciul promovat. Iar persoana care are agenda o sa isi aduca aminte mereu ca daca are nevoie de un anumit produs sau serviciu, poate apela la brandul de la care are agenda.

Bineinteles ca aceste materiale promotionale sunt mult mai multe si pot fi folosite si in alte scopuri, cum ar fi la o conferinta sau la o prezentare. Printre aceste materiale se numara: agende, pixuri, carduri de fidelizare, flyere, pliante, mape de prezentare, baloane, odorizante auto, notepaduri, calendare, cataloage, stegulete si asa mai departe.

Practic, aceste materiale sunt folosite atat pentru a prezenta firma in cadrul conferintelor sau expozitiilor, dar si pentru a rasplati clientii si mai apoi, indirect, vor contribui la o mai buna vizibilitate a firmei, pentru ca vor fi vazute si de catre alte persoane.

Voi cand ati primit ultima data un material promotional? V-a placut obiectul primit sau ati fi preferat altceva? V-a fost de folos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.