La ce e buna o clocitoare pentru oua?

Cu toate ca traim intr-o societate dezvoltata din punct de vedere tehnologic si cu toate ca multe persoane sunt atrase de afaceri in domenii moderne, se pare ca din ce in ce mai multe persoane incep sa prefere un trai mai linistit si aleg sa faca naveta dintr-un sat de langa marile orase spre locul de munca. Astfel, vor scapa de aglomeratie, poluare si zgomot macar pe perioada in care sunt acasa. Iar unii prefera sa inlocuiasca jobul cu lucratul de acasa si in special se vor orienta catre cresterea de animale sau catre gradinarit. Astfel, nu e de mirare ca vedem din ce in ce mai multe afaceri de familie, cu legume si fructe crescute in curtile lor si cu pui sau oua.

Adevarul este ca pentru o mini-afacere cu pui nici nu este nevoie de foarte multe echipamente si nici de un loc foarte mare, mai ales daca puii vor fi vanduti a doua zi spre exemplu. Se cauta pui de o zi pentru a-i creste si am vazut din ce in ce mai multe anunturi cu persoane care ii vand. Dar, pentru o astfel de afacere, cel mai simplu ar fi sa se achizitioneze una sau mai multe clocitoare oua, care vor avea grija ca puii de gaina sa iasa la timp si sa fie sanatosi.

Poate o sa va intrebati de ce o clocitoare oua si nu o closca. Ei bine, in primul rand timpul este cel mai mare avantaj. Se pot strange ouale de la mai multe closti si se pot pune in clocitoare, fara a mai astepta pana va termina closca de depus toate ouale.

Apoi, fiind un proces tehnologizat, se elimina aproape toate riscurile si creste astfel si numarul de pui sanatosi. Asa ca nu va trebui sa va mai faceti griji in legatura cu temperatura la care vor sta ouale sau daca nu cumva se va imbolanvi closca si toate ouale vor fi compromise.

Exista clocitoare de mai multe tipuri si cu diferite capacitati, iar voi trebuie sa le alegeti pe cele care vi se potrivesc cel mai bine.

Voi ati utilizat un incubator de oua pana acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.