Ipocrizie canină…

Vreau să precizez de la început: IUBESC animăluţele, le ador, le consider nişte copilaşi care au nevoie de oameni pentru a supravieţui (mă refer la animăluţele domestice şi cele de companie).

Am observat de o lună interesul pe care îl manifestă poporul român referitoar la legea privind eutanasiera câinilor maidanezi. Acesta împarte comunitatea în două :

1).cei care doresc eutanasierea lor ( aici intră atât cei care urăsc animăluţele fără vreun motiv solid , şi cei care se gandesc la BINELE maidanezilor ; da , am scris corect : BINELE lor, şi voi explica mai jos de ce  ) ,

2).  cei care se opun eutanasierii ( care probabil trăiesc într-un glob de cristal şi nu ştiu decât ,,feţele bune ale României , unde nu există sărăcie, frig, foamete etc, şi cei care se autointitulează ,,apărătorii căţeilor”, care se bat cu pumnul în piept că e inuman să îi eutanasiem , şi să gasim soluţii; celor din urmă le sugerez ceva : TREZIŢI-VĂ LA REALITATE, ,,demnitarii” români nu alocă bani pentru sănătate, pentru educaţie , pentru pensii şi salarii, şi voi vă aşteptaţi să vă dea miliardul de euro pentru a salva toţi căţeii).

Am scris mai sus despre eutanasiere ca fiind BINELE câinilor maidanezi. Da, aşa este, nu am înnebunit. Repet, ador animalele, dar mi se rupe sufletul să le vad cum se chinuie. Zilele trecute m-a luat plânsul pe stradă văzând un pui de căţel mort de frig, cu ochişorii deschişi , şi pe frăţiorul lui lângă el. Din fericire pentru celălalt căţeluş, salvarea a venit de la vecina mea , care de mult îşi dorea alt căţeluş , iar acum este pe mâini bune.

Gândiţi-vă un pic la câte îndură un căţel pe stradă. Puneţi-vă în locul lui : să te naşti pe stradă, dacă ai norocul să scapi în primele luni, să te lupţi pentru o bucăţică de mâncare, să te bată oamenii , să te lovească maşina, când ploua sau ninge să nu ai unde să te ascunzi. La lucrurile astea nu se gândeşte nimeni, toţi se gandesc că sunt agresivi şi muşcă. Păi sunt, dar nu din cauza lor, tot din cauza oamenilor.(A se vedea babele şi moşii care trec pe lângă căţei şi îi lovesc cu sacoşile ,,preventiv”; eu una sunt martoră zilnic la aşa ceva). Sunt la fel ca oamenii : devin răi şi agresivi doar dacă ceva i-a marcat foarte rău. Plus că ei consideră străzile pe unde umblă teritoriul lor, aşa sunt genetic programaţi.

Acum sigur se vor găsi şi ceilalţi să spună că sterilizarea este o soluţie. Nu , nu este . Este mai uman doar pe moment. Dar tot în stradă vor ajunge, vor fi alţii noi care se vor împerechea , şi nu am facut nimic. Nu îi va omorî nimeni în chinuri… Este o simplă injecţie , şi astfel scapă de suferinţă. Că mai există şi MONŞTRII care îi chinuie, asta se va intampla mereu. Deplasaţi există peste tot, asta nu poate nimeni să împiedice.

Părerea mea este că eutanasierea în primă fază şi încercarea de a educa populaţia (este foarte greu, dar nu imposibil , iar aici pot ajuta foarte mult Asociaţiile care luptă pentru binele câinilor ) , urmată de implementarea unor legi usturătoare pentru cei care îşi lasă câinii pe stradă şi dezvoltarea poliţei animalelor  , sunt cele mai bune soluţii.

Dar totul se va întâmpla în timp, când , poate vom deveni un popor civilizat!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.