Hosting propriu?

Cine a scris macar o data in mediul e la curent cu discutia despre hosting. Si daca stau bine sa ma gandesc, chiar si cei ce doar citesc articole online ajung la un moment dat familiarizati cu acest termen, cu notiunea de gazduire web. Cei mai multi ce pornesc un proiect pe cont propriu, de genul unui blog personal, apeland la diferite solutii gratuite de genul wordpress sau blogspot, acestea doua fiind chiar cel mai des intalnite in ce priveste gazduirea gratuita. De ce gratis? Probabil pentru ca respectivii autori sunt la inceput, vor sa-si cizeleze maniera de a scrie, privesc totul ca pe un mic jurnal ce nu trebuie sa implice costuri mari. Cel putin astea ar fi motivele care s-ar aplica in cazul meu. Nu e nimic rau in asta, din contra, cunosc cateva persoane ale caror nume au ajuns la un nivel important in materie de jurnalism si nu numai, pornind de la un simplu blog personal creat si gazduit pe wordpress, unde si-au finisat o perioada mai mica sau mai mare stilul si invatand sa manuiasca din ce in ce mai bine condeiul virtual. Si exemplele sunt cu mult mai multe. Care ar fi dezavantajele unor astfel de solutii de web hosting? Daca vrei sa iti monetizezi acest mic proiect, va fi aproape imposibil daca nu ai un domeniu al tau. Iar daca ne legam strict de gazduire, in foarte putine cazuri optiunile gratuite asigura sigura suportul tehnic atat de necesar detinatorilor de siteuri/bloguri. Atacurile s-au inmultit in mediul online, iar intensitatea si complexitatea lor a crescut de asemenea, asa incat un astfel de atac iti poate tine blogul / siteul pe tusa destul timp incat sa te afecteze serios. Doua zile nu par o perioada indelungata? Poate, dar daca ai de publicat vreo patru advertoriale in acele zile cu siguranta nu iti va conveni. Sau poate pur si simplu in acele doua zile evenimentele cotidiene iti ofera idei bune pentru articole a caror valoare e zero daca nu sunt publicate la acel moment. Cam asta inseamna un atac electronic si lipsa suportului tehnic, practic in cele mai multe cazuri iti iei adio de la propriul tau proiect in care ai incercat sa investesti timp si idei.

De cealalta parte, ofertele de gazduire sunt din cele mai variate, cu preturi pentru orice buzunar si pentru orice nevoi: spre exemplu, daca vrei sa iti deschizi o afacere online, vei cumpara un pachet mai avansat, nu unul pentru incepatori, pentru ca ai nevoie pe langa spatiu mai extins si asistenta si anumite servicii care se ofera doar pentru pachete de hosting mai avansate. Daca ai un blog si vrei sa il muti pe gazduire proprie, un pachet de incepator este ceea ce iti trebuie, pentru ca spatiul consumat este mic si nici traficul nu este atat de ridicat.

In concluzie, daca ai nevoie de hosting, poti vedea si ofertele disponibile pe www.gazduire.ro si poate iti va conveni vreuna.

Voi ce preferati? Hosting propriu sau gazduire pe platforme? Va tenteaza vreo oferta?

One thought to “Hosting propriu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.