Gazduire web

Intotdeauna cand veti auzi discutii despre siteuri sau bloguri, altfel spus pagini de internet, doi termeni se vor repeta indiferent de situatie: domeniu si gazduire. Mai simplu spus, domeniul este adresa siteului in cauza, de exemplu pentru blogul de fata domeniul fiind www.andreea-sedna.eu . Gazduirea in schimb este o notiune mai complexa, implicand cu alte cuvinte fisierele „fizice” ale siteului. Baza de date a siteului, scripturile, articolele publicate, drafturile, sau orice element media pe care il detinatorul siteului il uploadeaza printre paginile sale, fie el, audio, video sau imagine, totul va fi pastrat pe serverele celor de asigura gazduirea siteului.

Ofertele sunt variate pe o piata foarte extinsa, insa nu toate merita urmarite. Atunci cand alegi tipul de gazduire, viteza serverelor, traficul de care dispui, dimensiunea totala a uploadului pe perioada contractuala, toate aceste elemente trebuite avute in vedere pentru ca siteul sa nu aiba de suferit. Pentru siteurile importante, pe care activeaza mai multi autori si editori, numarul de adrese de e-mail este si el un aspect esential. Desi fiecare are propria adresa de e-mail, un sistem intern in care fiecare scriitor sa aiba propria sa casuta postala electronica ce inainteaza mesajele catre casuta de drept a utilizatorului in cauza poate usura organizarea activitatii.

Poate cel mai important element este insa serviciul tehnic. Rapiditatea cu care cei ce se ocupa de buna functionare a siteului vostru sunt in stare sa reactioneze la diversele probleme aparute si sa le remedieze este esentiala, iar cei de la Top Level Hosting sunt printre primii cand vine vorba de asta. Ce folos ca blogul tau se incarca foarte repede, ca poti uploada in nestire poze si clipuri video, daca la cea mai mica problema aparuta, la cel mai mic atac asupra-ti, siteul va cadea zile bune pana cand cei de la tehnic vor da de cap problemei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.