Evolutia computerelor si suprematia laptopului

Pe la jumatatea secolului 20, un calculator imens, denumit ENIAC avea sa devina stramosul computerelor din zilele noastre. Cand spun imens, ma refer la o camera plina de circuite si de componente, care impreuna cantareau 27 de tone si care trebuiau sa rezolve sarcini care astazi ni se par banale. Insa pentru a le rezolva, avea nevoie de sute de componente. In mai putin de 50 de ani de la crearea lui ENIAC, computerele personale au devenit mult mai mici si de mii de ori mai puternice. Ele nu mai aveau doar sarcini simple, de calcul, ci aveau sarcini multiple si complexe: scriere, asezare si pastrare documente, redare audio si video, stocare, navigare pe internet, prelucrare grafica si multe altele.

Si acesta a fost doar inceputul, pentru ca in secolul 21, computerele sunt si mai mici si pot rezolva in mai putin de o secunda ceea ce primului computer i-ar fi luat minute bune. Si pentru ca dispozitivele electronice au tendinta de a deveni din ce in ce mai mici, nici computerele nu fac diferenta. Asa a aparut nevoia de a crea laptopuri, pe care le putem purta cu noi oriunde si care sunt utile in orice imprejurare. Ba chiar sunt mult mai apreciate, pentru ca sunt mai usor de folosit si acum au devenit mai performante chiar si decat unele computere.

Si pentru ca vorbeam despre portabilitatea laptopurilor, unul din marile lor avantaje este faptul ca pot functiona fara sa fie conectate la priza, cu ajutorul bateriilor. Astfel, chiar daca sunteti intr-un loc in care nu exista curent electric sau nu va puteti conecta la o priza, ori daca vreti sa scapati de fire, puteti folosi bateria laptopului.

Ca orice baterii, cele de laptop au un anumit ciclu de viata, insa daca respectati instructiunile de utilizare, nu va trebui sa le schimbati prea des. Si totusi, daca aveti nevoie de baterii pentru laptop, trebuie sa stiti ca le puteti cumpara si online, la preturi foarte bune si beneficiind in continuare de garantia calitatii. Astfel, laptopul vostru va fi permanent pregatit pentru functiune si voi nu va trebui sa va faceti griji in privinta functionarii lui.

                         Sursa foto: www.mival.ro

Asadar, daca aveti nevoie de baterii pentru laptop, acum stiti ca puteti cumpara si online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.