Dracula si iPad-ul

–    E cam întuneric aici, nu crezi? Ar trebui să aprindem un bec.

–    Vezi vreun bec pe aici? În plus cred că sunt legate în serie, aşa că riscăm să se aprindă toate. Nu ne-ar conveni.

–    Ai dreptate! Măcar un băţ de chibrit? Sau mai bine nu, dacă e vreo acumulare de gaze şi sărim în aer? O să ne simţim ca în bancul acela cu arabul. Îl mai ştii? ,,Ce cântă un arab într-un autobuz american? Toată lumea, toată lumea sare-acum cu mine!”

–    Cred că tu ai băut gaz. Păi crezi că în urmă cu 7 secole erau instalaţii de gaz? Parcă ţi-a dispărut toată logica de când am intrat aici.

–    Ştii doar că îmi e frică. Ce oameni normali la cap ar merge prin Castelul Bran, la ora 11 noaptea, îndrumaţi de lumina unui iPad?

–    Dacă reuşim să demonstrăm că Dracula există, vom fi bogaţi. Aşa că suportă încă o oră. Dacă tot îţi e frică, poţi căuta pe net poze cu becuri aprinse şi să te uiţi la ele.

–    Ha ha ha. Funny! Mai bine ai avea grijă pe unde mergi. Uite coaja aceea de banana de pe jos. Turiştii n-au pic de respect. Dacă stimabilul Dracula ar aluneca pe ea? Ar râde neam de neamul vampirilor de el. Ar ajunge pe prima pagină în ,,Gazeta vampirilor”. Îţi dai seama ce umilinţă? Ar râde până şi ,,Buffy-spaima vampirilor”.

–    Şi totuşi, îţi aminteşti ora în care ţi-am recomandat iPad-ul? Din multitudinea de tablete existente pe piaţă, am ales ce era mai bun. Datorită noului ecran Retina, imaginile cu usturoi şi cruci sunt mult mai clare. Avem un avantaj, nu?

–    Să îţi reamintesc motivul pentru care trebuia să cumpărăm tableta? Sau mai bine vrei să audă şi Dracula de ce nu doreai tu să cumperi iPad? Draculaaaaa, dacă ne auzi să ştii că lui Andrei îi e frică de fantoma lui Steve Jobs. Crede că s-a reîncarnat în fiecare produs Apple şi o să bântuie toţi posesorii. Aşa că s-ar putea să cam pierzi procente din cota de piaţă pe segmentul : ,,Cele mai bântuite branduri ale lumii”.

–    Şi eu să îţi reamintesc că iţi e frică să mergi noaptea în cimitir? O ţinem aşa până mâine, dar s-ar putea să se sature Dracula de noi şi să nu ne mai bântuie. Poate acum se uită şi el ca tot omul la ,,The Avengers” la cinematograf şi mănâncă floricele cu topping de sânge de iepuraş. Iar noi stăm aici ca fraierii şi ne plângem că nu avem lumină.

     Poate vă întrebaţi ce motiv am să umblu noaptea prin Castelul Bran împreună cu bunul meu prieten din copilărie, Andrei. De mici am fost atraşi de fenomene ciudate, fantome şi vampiri. În urmă cu 1 an am intrat într-un grup pe Facebook ,,Dracula există”, unde am întâlnit persoane interesate să demonstreze că cel mai celebru vampir există. Recompensa este substanţială, dar bineînţeles noi nu facem asta pentru bani. Am zis că  i se oferă 10 milioane de euro celui care face o poză cu Dracula şi îi dă tag pe Facebook?

     Am hotărât să ne încercăm norocul. Am stabilit o strategie simplă. Pentru că nu mai e la modă să umblăm cu usturoi, apă  sfinţită şi cruci după noi, am zis să comandăm o tabletă de pe net şi la nevoie să căutăm pe Google imagini cu toate acestea. Andrei bineînţeles, dorea o tabletă de la o firmă concurentă, dar am reuşit să îl conving:

–    Ţi-am spus de ecranul Retina? De iPad Smart Cover? Are chiar şi Google Maps. Asta în caz că ne rătăcim.

–    Nu vreau iPad 3!

–    Atunci vrei să îţi spun de fantomele din tabletele firmei de unde vrei tu să iei?

–    Nu….

–    Atunci ascultă-mă: Camera de 5MP, 652 grame, 16 GB storage. Mai vrei?

–    M-ai convins. Cumpăr orice nu este bântuit. Şi în cât timp ajunge comanda?

–    Având în vedere că este vorba despre QuickMobile, în scurt timp. Luăm una sau două? Mai bine una. Dacă ne vede vampirul cu două, va dori reducere şi nu sunt dispusă să îi acord.

     Şi aşa l-am convins pe Andrei să cumpărăm noul iPad. Acum să revenim la liliecii noştri.

–    Cred că am ajuns aproape de camera lui. Uite ce curat este totul. Şi miroase a parfum. Probabil are întâlnire.

–    Pardon! Mă grăbesc! Se auzi o voce grăbită. Un curier de la o pizzerie ne depăşi, apoi bătu la o uşa, lăsă comanda şi plecă.

     Eram uimiţi. De când vampirii mănâncă pizza?

–    Mă scuzaţi, ştiţi cumva unde este camera domnului Dracula?

     Un domn elegant ţinea în mână o cutie cu o tabletă de la firma concurentă.

–    Nu, dar bănuim! De ce?

–    Un grup de vânători de vampiri doresc să îi trimită cadou această tabletă în speranţa că vor reuşi să obţină recompensa. Acum vă rog să ma scuzaţi.

     M-am uitat la Andrei şi am ştiut că se gândeşte la acelaşi lucru ca şi mine: am accesat site-ul QuickMobile şi am mai comandat o tabletă. Am comandat şi o sticlă cu cel mai bun sânge de iepuraş existent pe piaţă.

    Apoi ne-am aşezat pe scări şi am aşteptat. 2 minute mai târziu, am auzit uşa trântindu-se. Ne-am speriat. Am început să coborâm uşor scările, mergând ca nişte pisicuţe. Nu se auzea niciun zgomot. Apoi, am simţit o mână rece pe gâtul meu. Ştiam că acela va fi sfârşitul. Sau aş putea să-l rog să mă transforme în vampir (toate fetele din lume m-ar invidia, iar Edward ar lăsa-o pe Bella pentru mine).

–    Comanda dumneavoastră! Se auzi tare şi clar din spatele nostru.

–    Aa… Mulţumim! Asta da sperietură. Când îmi făceam şi eu planuri că îmi voi petrece eternitatea cu Edward… Păstraţi restul!

     Ambalasem frumos tabeleta şi sticla cu sânge. Ne-am făcut curaj şi am bătut la uşă.

–    Intră! Se auzi o voce profundă.

–   Bună seara, am spus noi timizi. Am venit să vă aducem un cadou pentru onoarea pe care ne-o faceţi de când aţi acceptat să reprezentaţi România.

     Vampirul nu spuse nimic. De fapt nu puteam să îl vedem. Apoi am observat că se uita la meciul organizat pe Naţional Arena : Atletico Madrid vs. Athletic Bilbao. Nu ştiam că vampirii sunt microbişti. Apoi mi-am dat seama că se gândea la cât sânge condimentat ar putea consuma dacă ar ataca suporterii spanioli prezenţi.

–    Mulţumesc! Dacă este noul iPad sunteţi bine-veniţi.

     Apoi, vampirul se întoarse. Credeam că nu văd bine. Era chiar Edward. Dracula este celebrul vampir din seria Twilight.

–    Bella dragă, serveşte invitaţii cu nişte aperitive te rog! Şi pregăteşte-le două camere. Vor rămâne la noi o perioadă!

Va urma!

14 thoughts to “Dracula si iPad-ul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.