Dezastre machiate

     Aşa cum v-am spus ieri când am discutat despre catastrofele vestimentare, astăzi voi vorbi despre catastrofe în materie de machiaj. Nu neapărat ca şi potrivire cu ţinutele, pentru că fetele care se îmbracă în trening şi se machiază excesiv sunt fff puţine, mai mult voi vorbi despre cum se urâţesc unele fete. Da se urâţesc ca naiba…

     Eu recunosc că sunt paralelă cu machiajul şi de aceea mă limitez la un machiaj simplu: fard de ochi în maxim 2 culori apropiate, gloss, rimmel, fond de ten câteodată, pudră şi acum că a venit vara şi m-am mai bronzat, perle. Dar unele fete, după ce că habar n-au ce culori să folosească, mai şi exagerează.

1.   Fondul de ten prea închis sau dat ca o mască : am fost întrebată de multe ori de ce folosesc un fond de ten atât de deschis. Problema nu era fondul de ten, ci culoarea pielii mele. Am tenul ff deschis şi de accea folosesc  un fond de ten care să se apropie de nuanţa lui. Nu îmi pot lua unul cu 3-4 numere mai închis, pentru că aş arăta ciudat. Chiar dacă mi-aş da şi pe gât, ar rămâne decolteu, mâinile, picioarele, care să fie deschise. Văd din ce în ce mai multe fete negre la faţă şi eventual pe gât şi cu un decolteu şi nişte mâini albe ca sideful. Dacă poartă şi maieu, cu atât mai rău.

2.   Fondul de ten aplicat până la marginea feţei: un fond de ten cu 3-4 nuanţe mai închis, care bineînţeles că va arăta ca o mască, până la bărbie închis, iar de la bărbie în jos deschis.

3.   Rujuri în culori ţipătoare, neţinând cont de culoarea părului, nuanţa tenului, ochi etc : ahh… a devenit o modă ca fetele să poarte rujuri aprinse, ţipătoare, total nepotrivite cu restul feţei. Se dau cu acea culoare doar pentru că e la modă sau pentru că şi-a dat vecina de la 2 şi ei îi stă bine. NOT.

4.   Fard de ochi neasortat culorii ochilor : nu ţinem cont de ce culoare au ochii, ne dăm cu ce avem la îndemână, culoare să fie. Fals. O să arătaţi ca nişte paiaţe.

5.   Negrul pe pleoapa inferioară : se dă şi el cu cap, se conturează discret şi precis, nu ne măzgălim să arătăm ca şi când am fi plâns şi ne-a curs rimmelul.

6.   Fard de obraz ţipător

7.   Încercăm să ascundem ridurile şi ne dăm cu fond de ten şi fard de ochi: dacă ai ridurile de 3 metri în jurul ochilor, nu mai dai cu fond de ten şi fard, pentru că nu o să le acoperi, mai rău se vor face. Iei frumos o cremă de ochi ff bună, eventual te duci şi pe la dermatolog şi nu te mai plângi că ţi-au ieşit riduri.

8.   Codiţa făcută cu tuş, dermatograf şi etc: dacă nu ştii s-o faci, las-o moartă. O să arăţi fix ca o mâţă plouată.

9.   Sprâncenele conturate: sunt ele pe val, dar mai întâi treceţi pe la cosmetica să vă daţi o formă omenească.

     Sfat: nu vă mai machiaţi cu 7465354343 de produse, că nu vă alege nimeni. O bază de machiaj, fond de ten, blush, rimmel, fard şi gloss sau ruj cred că este suficient. Maxim un creion corector în plus. Asta dacă nu vreţi să se sperie lumea de voi atunci când vă demachiaţi.

7 thoughts to “Dezastre machiate”

  1. Corect draga mea!Stii ceva?Cred ca ar trebuii sa ne facem profesoare de cosmetica;)Cel putin eu am curs incepand din iunie de „coafor,cosmetica,manichiura,pedichiura.”Cred ca vor tine 6 luni;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.