Despre pompe submersibile

Se stie ca apa este lichidul vital, esential existentei vietii pe pamant. Un om poate supravietui fara mancare cateva saptamani, dar fara apa nu poate rezista mai mult de doua sau trei zile. Specialistii recomanda sa ne hidratam in permanenta, indiferent de anotimp, pentru a putea avea energie si pentru ca organismul sa functioneze la capacitate maxima. Se spune ca un pahar de apa baut dimineata inlocuieste cu succes celebra cafea si daca ma intrebati pe mine, asa este. De aceea, este foarte important sa bem in permanenta apa de cea mai buna calitate. Si, cu toate ca apa de la robinet, distribuita de firmele specializate din Romania este potabila, asta nu inseamna ca este si calitativa. In primul rand, din cauza substantelor folosite la purificarea ei. Cel putin, in zona in care stau eu, imi este imposibil cateodata sa ma si spal fara ca pielea mea sa aiba de suferit, atat de puternic miroase apa a clor. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla pe termen lung daca as bea apa aceea.

Din fericire, pentru ca stau la curte, am acces la apa potabila din panza freatica gratuit. Si nu va spun ca nici nu se compara cu apa din comert, ce sa mai spun de cea de la robinet. As putea foarte bine sa inlocuiesc apa potabila de la furnizori cu apa din curte, dar din cauza faptului ca debitul nu este tocmai ridicat in zona in care stau, acest lucru nu ar fi posibil, asa ca am ales sa ma limitez la a consuma apa din fantana si a realiza diferite operatiuni casnice, cum ar fi udatul gradinii. Dar, cum vremurile au evoluat, nu mai este necesar sa scot apa din fantana in mod clasic, ci am apelat la o pompa submersibila. Nu ati auzit pana acum de acest termen? Nu-i nimic, o sa va explic eu: pompa submersibila este acea pompa utilizata pentru a scoate apa din fantana si pentru a aproviziona o locuinta. De asemenea, se pot utiliza pompe submersibile si pentru a evacua apa dintr-o pivnita sau dintr-un beci, dintr-un subsol de bloc etc. Sunt mai multe tipuri de pompe submersibile, utilizate fie pentru ape curate, cum ar fi fantanile, fie pentru ape murdare, potrivite pentru uzul industrial.

Consider ca o pompa submersibila este o investitie extrem de benefica pentru sanatate si va va scuti atat de banii cheltuiti pe apa cumparata de la magazin, iar in unele cazuri va poate scuti chiar de racordarea la reteaua de distributie a apei potabile. Pompele submersibile sunt extrem de apreciate in special in comunele in care nu exista racordare la reteaua de apa potabila, iar cu ajutorul unei fantani si a unei astfel de pompe, se poate aproviziona o locuinta intr-un mod extrem de facil.

Ce parere aveti despre pompele submersibile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.