Despre compactoare

Deseurile si poluarea sunt doua dintre cele mai mari probleme ale societatii moderne. Este foarte important ca noi toti sa facem mici eforturi pentru a le reduce, astfel incat sa ne mai bucuram de o planeta cat de cat curata si in viitor. Spre exemplu, am putea sa sortam selectiv deseurile si sa ducem la reciclat cat mai multe ambalaje. Eu asa procedez cu ambalajele din plastic, indiferent daca vorbim despre sticle sau despre recipiente ale produselor cosmetice sau chiar si alimentare. Stiu ca este un gest mic, dar conteaza sa stiu ca am contribuit macar un pic la eliminarea deseurilor ce se degradeaza cel mai greu.

Si pentru ca deseurile trebuie sortate si apoi compactate, pentru a fi stocate cat mai eficient si pentru a se degrada intr-un mediu controlat, s-au inventat tot felul de solutii care sa usureze aceasta munca. Si aici vorbim despre compactoare, in special despre compactoare de tip EPS. Daca nu ati auzit despre ele, sunt compactoare utilizate pentru deseurile din polistiren expandat. Acest tip de deseu este extrem de periculos pentru fauna, dar si pentru planeta, pentru ca se degradeaza extrem de greu. Bilele de polistiren expandat poate ajunge in apa si poate fi mancat de catre pesti sau de catre pasari, ajungandu-se la moartea lor. De aceea este extrem de periculos si trebuie reciclat. Iar primul pas ar reciclarii este compactarea lui, pentru ca altfel nu se poate lucra cu el. Apoi, va trece prin toate etapele procesului de reciclare si vom putea fi linistiti ca nu a ajuns la o groapa de gunoi sau nu a poluat o zona, afectand fauna de acolo.

Sursa foto: awecompactors.ro

Si pentru ca spuneam ca fiecare poate face o diferenta, sa stiti ca se pot folosi si compactoare manuale in genul acestora daca aveti un business, cum ar fi un restaurant, o cafenea, un magazin etc. pentru a compacta hartia, cartonul sau plasticul. Astfel, veti putea contribui si voi la reciclare si la o mai buna sortare a deseurilor.

Sper ca v-am atras atentia in ceea ce priveste deseurile si sper ca de acum inainte, veti incepe si voi macar sa reciclati ambalajele din casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.