Despre arme si vanatoare

Ce reprezinta pentru voi o arma? Desigur, in anumite situatii, arma poate deveni si o simpla piatra aruncata cu precizie, sau chiar un bat gasit pe strada, insa armele serioase sunt de doua feluri: albe si de foc. Impartirea lor e cat se poate de usoara, tot ce inseamna pistol, pusca etc intra in categoria armelor de foc, asa cum va asteptati, iar orice inseamna cutit, obiecte cu lama, contondente si restul trec de partea armelor albe.

Totodata armele pot fi diferentiate in letale si neletale, asa cum e si un baston telescopic , ce poate fi folosit foarte usor ca mijloc de autoaparare.

Totusi, in categoria armelor de foc mai e totusi o grupa aparte, si anume armele de vanatoare, fata de care legislatia este la fel de clara si detaliata ca si in cazul celorlalte. De la achizitie si pana la depozitarea in casa, totul este atent supravegheat. Asadar  dovezile unei bune conditii psihice sunt aboslut necesare inainte de a primi permisul de port arma, cu care mai apoi sa mergi pentru a-ti si cumpara una, arma de foc ce va fi inregistrata dupa seria unica in evidentele Politiei, impreuna cu cantitatea de munitie achizitionata.

Cat despre pastrarea armelor de foc in casa, si aici trebuie respectate anumite cerinte, mai exact nu trebuie tinute la vedere, ci in anumite dulapioare special concepute pentru depozitarea armelor de foc in cele mai bune conditii. In plus, daca vrei sa zicem sa iti faci o mutatie temporara in alta localitate, nu poti lasa arma in grija parintilor de exemplu, ci va trebui sa soliciti alte aprobari pentru a o transporta in noua locatie.

Sunt destule de spus despre tot procesul de obtinere a permisului si de achizitie a unei arme de foc, tocmai de aceea trebuie sa fiti siguri ca vreti asta inainte de a incepe demersurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.