Despre ambalarea produselor

Evolutia tehnologica a reprezentat portita prin care omenirea a reusit sa se extinda si sa aiba un nivel de trai mult mai bun. Tehnologia si-a pus amprenta in medicina, creand medicamente si solutii pentru boli care ucideau milioane de oameni, boli care astazi se pot preveni foarte usor, tot tehnologia ne-a permis sa ne deplasam in mai putin de o zi de la un capat la cealalt al Globului, ne-a permis sa vorbim cu persoanele dragi noua, aflate la mii de kilometri distanta si nu in ultimul rand, ne-a permis sa ne bucuram de ceva noua in fiecare zi.

Iar in ziua de astazi, nici un fel de industrie nu poate exista fara tehnologie, fie ca vorbim de industria alimentara, farmaceutica, chimica si asa mai departe. Poate nu constientizam, dar pana si ambalajele produselor pe care le cumparam sunt realizate dupa ore intregi de cercetare asupra aspectului final al ambalajului. Si mai mult, in spatele ambalajelor mai sta ceva, mult mai complex: masinile de ambalat. Cu siguranta nu va ganditi la munca din spatele unei astfel de masini, la zilele de proiectare a unei astfel de masinarii. Ce-i drept, poate nici nu avem de ce sa ne gandim la aceste aspecte, insa v-am dat acest exemplu pentru a va arata cat de complexa este tehnologia in ziua de astazi si cum ne ajuta ,,din umbra”.

Si pentru ca am spus despre ambalaje, cu siguranta ati observat ca toate companiile se intrec in a ne oferi cele mai frumoase ambalaje, dar in acelasi timp sunt preocupate si de calitate. Un ambalaj nu trebuie sa fie doar frumos, ci sa indeplineasca si anumite criterii de siguranta. Spre exemplu, un ambalaj alimentar trebuie sa nu retina umezeala, trebuie sa nu lase aerul sa intre si nici lumina, pentru ca produsele sa se pastreze cat mai proaspete mult timp. Unele ambalaje sunt potrivite pentru ambalarea produselor in atmosfera modificata. Iar cel mai uzual exemplu este cel legat de alimentele perisabile, care au nevoie de anumite conditii pentru a rezista fara sa li se adauge conservanti.

Iar ambalarea produselor se face automat, in fabrici, in cele mai bune conditii de siguranta si de igiena. Zonele unde se ambaleaza produsele sunt sterile si se incearca pe cat posibil ca interactiunea directa produselor cu oamenii sa fie minima sau chiar inexistenta. Si un exemplu bun pentru o ambalare excelenta este reprezentat de sisteme americane de ambalare profesionala, sisteme cu masini separate pentru ejectarea cutiilor, alimentarea produselor, manevrare si plasare, etansatoare si asa mai departe. Aceste sisteme sunt perfecte pentru un randament mediu sau mare si reprezinta cheia succesului in ambalarea produselor.

Sursa foto: euro-tehno.ro

Asadar, data viitoare cand o sa mai cumparati produse ambalate, sa va ganditi putin si la tehnologia din spatele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.