Desenele animate de altă dată

     Unul dintre cele mai frumoase lucruri ce ţin de copilărie este timpul liber. Şi când există timp liber suficient, poţi face o mulţime de lucruri. Unul dintre ele este privitul desenelor animate (îi mulţumesc zilnic celui care a inventat televizorul).

    Îmi amintesc cu plăcere desenele animate ale copilăriei mele: Tom şi Jerry, Lonney Tunes, Grădina Ascunsă, Frumoasa şi Bestia, Bambi şi lista continuă. Acestea îmbină adevăratul umor cu elemente din viaţa reală, explicate pe înţelesul copiiilor.

     Dar, vremea acestor desene se pare că a trecut. Bătăile pline de umor dintre Tom şi Jerry au fost înlocuite cu lupte sângeroase şi violente dintre ,,eroi” animaţi, arme sofisticate au luat locul vrăjilor nevinovate din Cenuşăreasa şi personajele inocente, animăluţele au fost înlocuite cu roboţi fioroşi care instigă la bătaie.

     Dacă ne uităm la 1 minut dintr-un episod al desenelor animate din zilele noastre, o să înţelegem de ce majoritatea copiiilor a devenit atât de violentă. Sunt ,,intoxicaţi” de mici cu violenţă, când lumea lor ar trebui să fie pură pentru a se dezvolta armonios.

     O să spuneţi că şi anumite desene mai vechi sunt violente, dar vă contrazic: copiii nu erau atât de violenţi când se uitau la Tom şi Jerry, chiar dacă acolo laitmotivul este conflictul dintre un şoricel şi un motan, lucrurile sunt prezentate cu umor şi situaţiile provoacă râsete, lucru imposibil pentru, eroii” desenelor din zilele noastre.

     Poate o să credeţi că sunt de modă veche, dar personal nu aş permite copilului meu să se uite la desene din care să înveţe cum să se bată şi omoare.
Consider că totul pleacă de la părinţi. Atunci când copilul vrea să se uite la desene, să i se ofere ceva adecvat vârstei lui, nu să i se pună telecomanda în mână şi să se uite la ce vrea, pentru că unele posturi de televiziune ar difuza orice pentru audienţă, fără să le pese că se uită totuşi nişte copii. Motivul,, nu am timp de copil, îl las în faţa televizorului”, în opina mea, denotă lipsa preocupării faţă de acel copil. Dacă trebuie să faci altceva între timp îi poţi da o carte de colorat, sau o jucărie, telecomanda nu este soluţia.

     Voi ce alegeţi? Desene animate cu umor sau desene ce instigă la violenţă?

8 thoughts to “Desenele animate de altă dată”

  1. Singurele desene animate care sunt potrivite pentru cei mici dupa parerea mea sunt desenele animate vechi de Disney, ca de exemplu Alba ca zapada, Frumoasa si bestia, Cenusareasa sau Pisicile aristocrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.