De la motorul cu aburi la masinile de spalat vase

Apa ne-a fost alaturi de la inceputul civilizatiei si ne va fi alaturi in continuare mult timp de-acum acolo, mai exact intotdeauna caci fara apa nu putem trai. 70% din corpul nostru este apa asa ca vrand nevrand apa ne-a fost martora in cele mai importante momente ale istoriei. Si chiar daca nu a fost intotdeauna in centrul atentiei cand a fost vorba de vreo descoperire sau inventie, nu putem uita de motorul cu aburi ce a schimbat fata transporturilor, nu putem uita ca stingem incendiile cu ajutorul apei si nu putem ignora masinile de spalat haine si pe cele de spalat vase.

De ce tocmai aceste ultime doua inventii care azi ni se par atat de banale? Pentru ca folosind apa, ne-au adus un grad sporit de confort, usurand cat se poate de mult treburile casnice. Putini stiu insa ca masina prima masina de spalat vase, una mecanica, a fost construita in a doua parte a anilor 1800, in timp ce o astfel de masinarie modificat pentru uzul casnic a aparut de-abia in 1920, conceputa de William Howard Livens. In 1950 doar familiile cu adevarat instarite detineau una, insa pana in 1970 lucrurile aveau sa se shimbe, masinile de spalat vase devenind un obiect comun in casele din Statele Unite si Europa de Vest.

De la britanicul Livens si pana la masinile de spalat de vase Beko din zilele noastre tehnologia a evoluat, odata cu ea imbunatatindu-se categoric si aceste atat de utile masinarii, astfel incat chiar si cele mai de baza modele sunt o adevarata binecuvantare la casa oricui. Pana la urma, de ce sa stai in picioare spaland vasele dupa o cina reusita in familie, cand poti aseza vasele si tacamurile pe rafturile masinii de spalat, lasand-o in continuare sa-si faca treaba in timp ce tu continui linistit discutia inceputa mai devreme savurandu-ti paharul de vin.

Sursa foto: www.beko.ro

Pare frumos nu? Mai ales ca sunt masinarii accesibile si ca pret, situandu-se in preajma echivalentelor lor de spalat haine. Daca incepi sa te gandesti serios la un astfel de ajutor in bucatarie, trebuie sa stii ca Beko.ro ofera 5 ani garantie celor mai multe din modelele produse de ei, daca te grabesti si cumperi o masina de spalat vase pana la sfarsitul anului. Si sunt pentru toti, cu capacitate mai mica sau putin mai mare, dar si pe clase de eficienta energetica, incat si cel mai ecologist dintre noi se va putea bucura in liniste de confortul adus de masina de spalat vase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.