De ce sunt importanti dintii de cupa?

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a migrat si a cucerit tot Globul. Secolele treceau si pe harta erau adaugate din ce in ce mai multe locatii nou-descoperite. Pe masura ce oamenii au vrut mai multa liberatate de miscare, au inceput sa inventeze diferite mijloace de transport: la inceput au fost trasurile, barcile si vapoarele, apoi au urmat trenurile, masinile, avioanele, navele spatiale. Insa, odata cu evolutia mijloacelor de transport, s-a dorit si formarea infrastructurilor. Asa ca oamenii s-au folosit de toata tehnologia de care dispuneau, de calcule precise si de forta umana, pentru a crea drumuri si cai de acces acolo unde se credea ca nu este posibil.

In prezent, vedem cai ferate care trec extrem de aproape de prapastii sau de cursurile unor ape, sosele cu multe serpentine sau poduri care se deschid, permitand trecerea unor nave imense. Cum au fost posibile toate acestea? In trecut, cand tehnologiile nu erau atat de avansate, totul se baza pe munca umana si pe cunostintele de la acea vreme. Nu de putine ori s-au surpat unele drumuri, insa asa au putut fi construite unele mai trainice.

Iar acum, constructia unui drum sau saparea unei fundatii este mult mai rapida si mai eficienta, pentru ca avem la dispozitie utilaje performante si tehnologii noi, care nu lasa locul greselilor. Si poate unele dintre cele mai importante utilaje sunt excavatoarele. Acestea pregatesc terenul pentru constructie si cara materialele nefolositoare. Excavatoarele sunt acelea care pregatesc fundatia, adica sapa adanc sau din contra, la suprafata si elimina toate straturile mai putin folositoare de pamant. Astfel, terenul ramane pregatit pentru fundatie si constructia merge mult mai repede.

Insa, pentru ca au o sarcina atat de dificila, excavatoarele au nevoie de reparatii constante, iar cel mai des au nevoie de inlocuirea dintilor de cupa. In caz ca nu stiati, cupele excavatoarelor se pot inlocui, la fel si dintii lor. Practic, secretul lor consta in acesti dinti, care permit ancorarea in pamant si ridicarea portiunilor dorite. Insa, inlocuirea lor este necesara, pentru ca randamentul sa fie maxim.

Sursa foto: www.corporationconstruct.ro

De unde se pot cumpara acesti dinti de cupa? Atat din magazinele specializate, cat si online, din magazine care se ocupa cu vanzarea lor. Asadar, acum stiti cum se construiesc fundatiile si care este secretul excavatoarelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.