De ce este important planul de afaceri pentru o firma?

In momentul in care te hotarasti ca vrei sa infiintezi o afacere, trebuie sa iti pui ordine in ganduri si sa stabilesti toate detaliile despre acea afacere. In primul rand, stabileste ce domeniu ti se potriveste cel mai bine: nu alege un domeniu popular, cu o crestere rapida, dar care din diferite motive nu iti place sau despre care nu stii nimic si nici nu crezi ca poti invata. Alege un domeniu in care sa lucrezi cu drag, in care sa te perfectionezi si in care firma ta sa prospere in fiecare zi. Afacerile nu sunt numai despre profit, ci despre a lucra zilnic pentru visul tau si bunastarea ta, inclusiv cea psihica.

Cea mai simpla metoda pentru a vedea cum va evolua afacerea ta si ce piedici poti intampina este formularea unui plan de afaceri. Acesta iti va oferi o imagine clara a etapelor de dezvoltare si vei sti exact ce provocari ar putea aparea si cum sa le contracarezi. Planul de afaceri te ajuta sa ,,planfici” afacerea si sa mentii reperele pe care le-ai setat de la inceput. Daca vrei o comparatie mai buna, planul de afaceri este ca un fel de colac de salvare la care te vei intoarce ori de cate ori vei intampina o problema.

De asemenea, planul de afaceri este util si in alte cazuri. De exemplu, daca ai doar o idee foarte buna, insa nu si banii necesari, poti elabora un plan de afaceri exceptional si astfel poti convinge anumiti investitori ca ideea ta merita sa fie pusa in aplicare. De foarte multe ori, idei extrem de bune nu au fost luate in calcul din cauza unui plan de afaceri ,,slab” sau caruia ii lipseau anumite elemente. In plus, planul de afaceri iti va fi util si in cazul in care iti doresti sa atragi fonduri europene.

Poti elabora chiar tu un plan de afacere ideal sau daca nu vrei sa risti, poti apela la o firma specializata. Acolo, specialistii vor transpune ideea ta si o vor modela astfel incat sa aiba toate sansele sa devina realitate. Poate tu vei fi subiectiv si nu vei vedea anumite provocari sau din contra, poate vei subevalua ideea. Specialistii in domeniu sunt impartiali si astfel pot sa iti ofere cel mai bun plan de afaceri.

Daca ai nevoie de un plan de afaceri sau de diverse informatii despre firme, sfatul meu este sa intri pe site-ul risco.ro. Acolo, ai toate informatiile necesare despre planul de afaceri, numeroase exemple si de asemenea poti gasi si informatii despre firme din Romania. Astfel, iti poti alege colaboratori, dupa ce vei analiza rapoartele sau poti vedea cum evolueaza o afacere in domeniul care te intereseaza si pe tine. Serviciile oferite de risco.ro sunt extrem de utile pentru toti antreprenorii sau pentru viitorii antreprenori.

Sa spunem ca vrei sa infiintezi o brutarie in judetul Suceava. In primul rand, poti intra pe site-ul Risco si poti descarca toate informatiile necesare pentru un plan de afaceri, deoarece ai deja un exemplu, iar apoi poti cauta informatii despre brutariile din judet. Sa luam ca exemplu BRUTARIE SRL – CUI – 742239. Este o brutarie infiintata in anul 1991, din comuna Dorna-Arini si este un exemplu ca si in situatii dificile, asa cum s-a intamplat anul trecut, daca ai un plan de afaceri bun si daca iti doresti cu adevarat, poti sa reusesti sa mentii afacerea si sa obtii si profit. Astfel, analizand informatiile pentru anul 2020, putem vedea ca profitul net a fost de 45578 lei, cifra de afaceri de 3,4 milioane lei si s-a inregistrat o crestere de 10%.

Analizand cand mai multe astfel de informatii, poti vedea ce firme au avut succes, iar mai apoi poti cauta modelul lor de business, pentru a vedea care este reteta prin care au reusit sa obtina profit si sa supravietuiasca si in vremuri dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.