Cum să obtii un certificat energetic?

     Vinzi sau cumperi o locuinţă? Ai nevoie de un certificat energetic!

     Dacă auzi acum pentru prima dată despre „certificat energetic”  înseamnă că  n-ai avut până acum nevoie de un astfel de act. Totuşi, având în vedere dinamica pieţei imobiliare dinRomânia, probabil că vei cumpăra sau vei vinde la un moment dat, în viitorul apropiat sau puţin îndepărtat, o locuinţă. Dar cu siguranţă că ai mai multe cunoştinţe care au facut deja tranzacţii imobiliare. Dacă acele tranzacţii au fost făcute după 1 ianuarie 2011, adică de mai bine de un an, cu siguranţă că aceia care au cumpărat sau vândut apartamente, case sau clădiri de birouri au avut nevoie de un certificat energetic.

     Acesta este un act care atestă cât de eficientă este sau nu o clădire în consumul resurselor – combustibil, energie electrică, energie termică – pentru a oferi condiţiile optime de funcţionare.

     Eu te sfătuiesc sa obţii de pe acum un certificat energetic, nu neapărat pentru că doreşti să faci o tranzacţie, ci mai ales pentru că vrei să ai o locuinţă cât mai performantă din punct de vedere energetic sau, mai bine zis, cat mai eco. De aici  puteţi afla care sunt clasele de performanţă energetică ale unei clădiri.

     De unde puteţi obţine un certificat energetic? Vă recomand cu încredere serviciile oferite de cei de la Avizare Energetică. Dacă doriţi să acceleraţi procesul de emitere al unui certificat energetic, puteţi solicita lista documentelor necesare prin email la ce@aprocons.ro sau prin telefon la 021.305.41.17 sau la 0372.15.44.11 (Vodafone – tarif normal).

     În plus, principalul rol al unui certificat energetic este de a indica dacă o clădire are nevoie sau nu de îmbunătăţiri pentru a deveni mai “economică”. Cele mai bune măsuri de „reabilitare termica”  pot fi aflate de aici.

3 thoughts to “Cum să obtii un certificat energetic?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.