Consultanta de mediu pentru un viitor curat

Mediul inconjurator este cel de care ar trebui sa avem in primul rand grija, iar mai apoi de casele noastre. De ce? Pentru ca majoritatea oamenilor sunt mult prea ocupati pentru a mai gandi pe termen lungi si a se gandi la consecintele pe care le au anumite actiuni ale lor. Daca am respecta toti prevederile privind aruncarea deseurilor, chiar si in bucatarie si in baie, impactul asupra mediului ar fi mult mai mic. Oare cati dintre noi stim ca uleiul alimentar nu se arunca in chiuveta si mai ales incins? Documentarele cu animale salbatice moarte din cauza deseurilor aruncate ilegal in ocean, sau acoperite de ulei ar trebui sa ne faca sa ne gandim de doua ori inainte sa aruncam gunoiul cum nu trebuie.

Din fericire, exista totusi oameni care incearca sa acopere ceea ce altii strica. Nu e cea mai fericita solutie, dar sa speram ca in viitor vor fi mai multi constienti de impactul lor asupra mediului inconjurator. Primii care s-au gandit la ce ar putea sa faca pentru a micsora impactul asupra mediului sunt chiar reprezentantii firmelor care desfasoara activitati care se rasfrang asupra mediului. Ce pot face acestia? Pot apela la servicii de consultanta de mediu (bilant de mediu, audit de mediu, studiu de impact, studiu de risc si multe altele) avand scopul de a gasi cea mai putin daunatoare varianta asupra mediului. Cred ca ati observat deja ca multe dintre companiile care inainte erau considerate ,,poluante”, acum sunt mult mai prietenoase cu mediului.

Daca raul este deja facut, firmele de consultanta asigura si servicii de remediere a poluarii si impactului asupra mediului. Printre aceste servicii se numara: ,,studiu de fezabilitate pentru curatarea, remedierea si/sau reconstructia ecologica a siturilor contaminate, proiect tehnic pentru minimizarea riscurilor existente in zona afectata de poluare a mediului geologi” (sursa: www.auditeco.ro).

De asemenea, tot aceste firme acorda si consultanta pentru optimizari de mediu, consultanta pentru implementarea sistemelor de management, externalizare si instruire. Asadar, tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti serviciile care vi se potrivesc si sa le lasati in seama specialistilor. Mediul inconjurator o sa va multumeasca la un moment dat, la fel si generatiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.